NFL Update: Einde seizoen voor Bowman en Dorsey

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks
Het seizoen zit er op voor NaVorro Bowman en Glenn Dorsey. De San Francisco 49ers hebben beide spelers op de IR-lijst gezet en zullen dit tegenvallende seizoen niet meer in actie komen. Door verschillende blessures hadden beide spelers nog niet gespeeld dit seizoen.

Dat Bowman niet meer in actie zal komen kwam als een grote verrassing. De inside linebacker raakte vorig seizoen in de finale van de NFC geblesseerd aan zijn knie en werd halverwege het seizoen terugverwacht. Het herstel duurde langer dan verwacht, maar afgelopen dinsdag haalden de Niners Bowman bij het actieve roster voor de wedstrijd van vandaag. Gisteren bleek dat Bowman toch niet kan spelen en werd er voor gekozen om hem dit seizoen helemaal niet meer te laten spelen.

Ook Dorsey heeft dit jaar het veld nog niet gezien. Tijdens het trainingskamp scheurde de defensive tackle zijn biceps en duurde het tot deze week voor hij weer kon trainen. Ook Dorsey is echter niet fit genoeg om in wedstrijden in actie te komen en de 49ers plaatsten ook Dorsey op de blessurelijst.

De plek van Bowman en Dorsey worden ingenomen door Marcus Cromartie en Andrew Tiller die uitkwamen voor het practice team van de Niners.

LeBron James verwacht bij start Manziel
De ogen van alle NFL-volgers zullen vanavond gericht zijn op Cleveland. Hier maakt Johnny Manziel namelijk zijn debuut als startende quarterback. Manziel krijgt tijdens de wedstrijd in ieder geval steun van LeBron James, want de verwachting is dat de bekendste inwoner van Cleveland zondag aanwezig zal tijdens de wedstrijd.

James heeft tijdens het seizoen al meerdere keren zijn steun uitgesproken voor Manziel en hij zal dan ook graag in levende lijve het debuut van Johnny Football willen zien.

Texans waarschijnlijk zonder Andre Johnson
De Houston Texans zullen het in hun belangrijke divisiewedstrijd tegen de Indianapolis Colts waarschijnlijk moeten doen zonder Andre Johnson. De wide receiver liep vorige week een hersenschudding op en zal vandaag vermoedelijk niet kunnen spelen.

Voor de Texans is dit een gevoelig verlies, want het team van Ryan Fitzpatrick vecht voor haar laatste kans om de play-offs te halen. Johnson was het meest gezochte wapen voor de quarterbacks van de Texans, waardoor het team zal moeten zoeken naar andere opties in de aanval. Mogelijk betekent dit dat we vanavond J.J. Watt nog vaker aanvallend in actie zullen zien.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen