NFL Update: Doug Marrone weg bij Buffalo Bills

Door

Buffalo Bills v New England Patriots

In een toch wel enigszins verrassende move heeft Buffalo Bills head coach Doug Marrone besloten om weg te gaan bij de Buffalo Bills. Door een verandering van eigenaars had Marrone de mogelijkheid voor een zogenaamde opt-out, de keuze om het nog lopende contract zonder sancties te kunnen beëindigen. En van die mogelijkheid heeft hij dus gebruik gemaakt.

De Bills wisten dit seizoen na ruim tien jaar eindelijk weer eens een winning season te noteren: negen overwinningen en zeven nederlagen. En de Bills hadden graag gezien dat Marrone zou blijven. Maar die dacht daar blijkbaar anders over. Conflicten tussen hem en de Bills’ front office zouden daaraan ten grondslag kunnen liggen, iets wat met man en macht ontkend werd door Russ Brandon, de team president. Even daarvoor nog leek Marrone een lucratieve verlenging van zijn contract te gaan ondertekenen, zoals hij zelf graag wilde. Het is dan ook gissen wat hem er precies tot gebracht heeft om de Bills toch te verlaten.

Onder Marrone bleek de defensie één van de beste in de NFL en ondanks de onzekerheid op de quarterback-positie wist hij toch genoeg aanvallende impulsen te genereren.

De kans is groot dat Marrone actief blijft in de AFC East, want de New York Jets zijn de belangrijkste gegadigden om Marrone als head coach aan te stellen.

Ander transfer nieuws:

  • Dan Quinn, de defensive coordinator van de Seattle Seahawks is in gesprek met eeuwige rivaal San Francisco 49ers. Maar niet alleen de 49ers willen van zijn diensten gebruik maken, ook de Atlanta Falcons en New York Jets hengelen naar zijn diensten.
  • Rex Ryan is (ook) in gesprek met de San Francisco 49ers over het head coach-schap. Sinds Jim Harbaugh besloot om te verkassen naar de Michigan Wolverines zijn de 49ers naar een geschikte opvolger op zoek. Ryan staat ook in de belangstelling van de Atlanta Falcons.
  • Jim Haslett en de Washington Redskins hebben gezamenlijk besloten om een andere weg op te gaan. De defensive coordinator, sinds 2010 actief bij de Redskins, wist nooit hoge ogen te gooien en een stabiele defensie neer te zetten. In belangrijke statistieken kwamen ze nooit verder dan een veertiende plek in de league.

Suh houdt wijselijk zijn mond dicht

Het was (en is) een veelbesproken incident. Ndamukong Suh die op de benen van Aaron Rodgers gaat staan. Maar de hoofdrolspeler zelf heeft geen enkele interesse om het over dat incident te hebben. En ook niet over zijn toekomst bij de Detroit Lions.

Suh’s schorsing naar aanleiding van het incident werd terug gebracht van één wedstrijd toekijken, tot het betalen van een boete van zeventig duizend dollar. Iets waar menig insider en liefhebber van de sport het totaal niet mee eens is. Zeker gezien het voor Suh niet de eerste keer is dat-ie zoiets raars doet.

Tijdens een persconferentie zei hij enkel: “Ik ben klaar om me te gaan focussen op de wedstrijd tegen de Dallas Cowboys.” Elke vraag die over het incident ging wimpelde hij weg met “Volgende vraag.” Iemand die weet dat hij fout zit, zal normaal gesproken nooit op die manier reageren. Uiteraard kunnen de Lions’ hem ook geïnstrueerd hebben om niet over het voorval te praten.

In vier seizoenen NFL heeft Suh zich weten te ontpoppen tot één van de smerigste spelers binnen de league. Hieronder volgen enkele ‘voorbeelden’:

Suh versus Trent Richardson:

ndamukong-suh-hit-on-trent-richardson-controversial-moments-of-Ndamukong-Suh

Suh versus Marion Barber:

ndamukong-suh-takes-marion-barber-down-by-hair-technically-legal-controversial-moments-of-Ndamukong-Suh

Suh versus Jay Cutler:


Ndamukong-Suh-forearm-to-back-of-Jay-Cutlers-head-controversial-moments-of-Ndamukong-Suh-2

Suh versus Cutler II:

Suh 2

Suh versus Matt Schaub:

Suh 3

Suh versus Evan Dietrich-Smith:

Suh 4

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen