NFL Update: Dodger Stadium, Angel Stadium genoemd als tijdelijke locaties LA team

Door

CIdEOXsW8AASohv.jpg-large

Het gaat er steeds meer op lijken dat er vanaf volgend seizoen toch echt een Los Angeles-based NFL team gaat zijn. Er wordt al tijden gesproken over de herlocatie van de Oakland Raiders, St. Louis Rams en/of de San Diego Chargers. Omdat de plannen voor een nieuw stadion nog niet klaar zijn en de bouw van zo’n nieuw onderkomen nog even op zich laat wachten, wordt er door de league druk gekeken naar eventuele tijdelijke locaties in het Zuiden van Californië. En voor die te nemen stap is een officieel proces in gang gezet, aldus Chris Hardat, NFL’s vice-president van corporate development.

Zo was al bekend dat de NFL verzoeken heeft ingediend bij onder andere de beheerders van de Rose Bowl (Pasadena) en het L.A. Coliseum (downtown). Daarnaast wordt er ook gekeken of Dodger Stadium (Los Angeles Dodgers, honkbal), Angel Stadium (Los Angeles Angels, honkbal) en StubHub Center (Los Angeles Galaxy, voetbal) een oplossing kunnen bieden als tijdelijke onderkomen voor het/de nieuwe team(s).

Mochten er twee teams naar Los Angeles komen, dan zullen er ook twee tijdelijke locaties komen, omdat het schier onmogelijk is om drie teams in één stadion te laten spelen.

Het is overigens niks ongewoons dat NFL teams om wat voor reden dan ook even op een andere plek komen te spelen. De Minnesota Vikings bijvoorbeeld, zullen dit seizoen (net als vorig seizoen) hun thuisduels in het University of Minnesota’s TCF Bank Stadium spelen. Dit in afwachting van de voltooiing van hun nieuwe stadion, het U.S. Bank Stadium, met een prijskaartje van ruim een miljard dollar.

Toen de Tennessee Oilers hun naam veranderde in de Titans en in afwachting waren van een nieuwe plek, speelde het team tijdelijk zowel in het Liberty Bowl Memorial Stadium in Memphis als in het Vanderbilt Stadium in Nashville.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen