NFL Update: Derek Carr start seizoen voor de Raiders

Door

Seattle Seahawks v Oakland Raiders

De Oakland Raiders hebben net voor de start van het nieuwe seizoen nog een belangrijke knoop moeten doorhakken: niet Matt Schaub, maar wel Derek Carr zal het seizoen beginnen op de positie van quarterback. Dit nieuws komt behoorlijk onverwacht, aangezien coach Dennis Allen vorige week nog had laten weten zich geen zorgen te maken in de problemen met de elleboog van Schaub

Schaub, overgekomen van de Houston Texans, moet nu dus alsnog verstek geven voor de start van het seizoen en zo wordt rookie Derek Carr meteen voor de leeuwen gegooid als starting quarterback in the big league. Zijn eerste tegenstander worden de New York Jets aankomende zondag. “We zien dat Carr grote vorderingen gemaakt heeft sinds dat dag waarop hij bij onze organisatie aankwam en ik denk dan ook dat hij klaar is om de uitdaging aan te gaan”, aldus Allen op een persconferentie maandag.

Of de Raiders hiermee veel aan kwaliteit zullen moeten inboeten, valt echter nog te bezien. Na een erbarmelijk seizoen vorig jaar (waarin Schaub zelfs door de eigen supporters werd uitgejouwd), liet hij ook allerminst een goede indruk na tijdens het net afgelopen preseason. Het moge duidelijk zijn dat zijn arm het momenteel echter niet toelaat op het hoogste niveau te presteren.

Rob Gronkowski raakt klaar voor week 1
De New England Patriots tight end Rob Gronkowski liet in een interview op maandag weten dat hij klaar zal zijn om te spelen in de eerste wedstrijd van het seizoen, volgende zondag op bezoek bij de Miami Dolphins. “Ik ben er volledig klaar voor en zal spelen”, aldus Gronk aan journalisten van de Boston Herald. “Ik zal zeker niet elke snap spelen, maar ik zal sowieso op het veld staan.”

Gronkowski komt terug na twee jaar vol blessureleed, maar oppert al het hele preseason dat hij klaar zou zijn tegen de start van het nieuwe seizoen en dat hij dit keer alle zestien wedstrijden zal kunnen spelen.

Gaat Michael Sam aan de slag over de grans?
Michael Sam, de eerste openlijk homofiele speler in de NFL, overleefde de meest recente cut niet bij de St Louis Rams en werd gisteren bovendien niet opgenomen in hun practice squad. Bovendien lijkt er geen enkel ander team klaar te staan om Sam een kans te geven, waardoor de NFL nog een tijdje langer lijkt te moeten gaan wachten op een eerste speler met een andere geaardheid…

De Canadian Football League lijkt misschien wel een oplossing te bieden voor Sam. Volgens Ian Rapoport, journalist bij NFL Network, zouden de Montreal Alouettes namelijk bereid zijn de defensive end een kans te geven. Leuk detail; de Alouettes zijn het team dat in april nog Chad “Ochocinco” Johnson binnenhaalde.

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Dennis 6 jaar ago

  Rex Ryan weet wel raad met een rookie qb helaas.

 2. Jeremy 6 jaar ago

  Is de NFL leaguepass ook dit seizoen weer gratis voor NL ?

  • Niek 6 jaar ago

   Helaas is de GamePass dit jaar niet meer gratis. Hij kost €144,95 voor een heel seizoen incl. Play Off’s en Super Bowl en €94,95 excl. Play Off’s etc.

   Kleine tip:
   Ik heb optie twee aangeschaft en meteen na de betaling krijg je een ‘Special Offer’ voor het naseizoen, dit kost je dan €44,95 extra, een kleine rekensom leert dat dit je dus €5,- scheelt.

 3. Jeremy 6 jaar ago

  Bedankt ! Gaan we eens aanschaffen dan maar

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen