NFL Update: de ’Rice Saga’ nog niet ten einde

Door

Baltimore Ravens v Dallas Cowboys

Ray Rice speelt voorlopig geen wedstrijden meer in de NFL. De organisatie van Goodell – die eerder nog verweten werd niet hard genoeg te zijn – heeft naar aanleiding van de beruchte ’lift video’ besloten om hem voor onbepaalde tijd te schorsen. Goodell liet weten er wel vanuit te gaan dat er een video circuleerde, maar deze niet kon zien.

Rice’s club de Baltimore Ravens besloten even daarvoor al om zijn contract te laten ontbinden. Wat vooral stuitend is, is de manier waarop er ineens met Ray Rice omgesprongen wordt. Eerder nog werd de Super Bowl winnaar voor twee wedstrijden geschorst. Nu de video openbaar gemaakt is door TMZ lijken de rapen ineens gaar en worden er harde consequenties genomen. De vraag die blijft hangen: waarom nu ineens wel?

De vrouw van Rice, Janay Rice, denkt er het hare over. Zij heeft manlief al lang vergeven voor zijn misselijkmakende daad en kan geen enkel begrip opbrengen voor zijn schorsing. Ook Rice zelf had al meerdere malen berouw getoond en professionele hulp gezocht voor zijn wangedrag. Iets wat hem overigens verplicht werd om onder een zwaardere straf uit te komen.

De hoofdpersoon van het verhaal zelf heeft ook nog gesproken. In een verklaring liet hij weten ”sterk voor zijn vrouw te willen zijn.” ”We leven op goede voet samen. Veel mensen bidden voor ons en mijn vrouw en ik blijven elkaar onvoorwaardelijk steunen. Ik moet er voor haar en mijn familie zijn en hier doorheen komen.”

John Harbaugh, coach van de Ravens liet ook weten klaar te staan voor Rice wanneer nodig. Ondanks dat de club daar blijkbaar anders over denkt. Want de Ravens-organisatie liet ook weten fans de gelegenheid te geven om hun gekochte Ray Rice jerseys in te wisselen voor iets anders. En uit die statements kunnen we niets anders herleiden dan dat de Baltimore Ravens klaar zijn met Ray Rice.

Wat rest is de vraag: wat nu? De schorsing voor onbepaalde tijd zal ofwel omgezet worden in een levenslange verbanning van de velden (hoogst onwaarschijnlijk) of wellicht mag Rice vanaf volgend seizoen weer een contract tekenen. En wie durft het dan nog aan om de – goede – running back een contract aan te bieden?

Overigens kan Rice – na het uitlekken van de video – niet nogmaals strafrechtelijk vervolgd worden voor het incident. De double jeopardy regel in de Amerikaanse wet belet het om twee keer berecht te worden voor hetzelfde strafbare feit.

Mike Tomlin verschijnt niet in kickoff coverage team

Aanstaande donderdag staan twee rivalen tegenover elkaar: de Pittsburg Steelers en Baltimore Ravens. En dat zal voor het eerst zijn sinds het Mike Tomlin incident.

De coach van de Steelers stond half op het veld toen kick returner Jacoby Jones voorbij kwam zoeven. En laatst genoemde moest voor Tomlin uitwijken en werd daardoor bijgehaald door een verdediger. Dat terwijl Jones richting endzone voor een kick return touchdown ging:
tomlinhop2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus barstten de grappen over Tomlin los. Of Jacoby Jones moest uitkijken voor Tomlin. Maar die gaf dus aan dit keer het veld niet meer te betreden.

 Jacoby Jones zelf was vol ongeloof na het incident:

LaMichael James niet geclaimed in waivers

Ander opvallend nieuws is dat running back LaMichael James door geen enkel team geclaimed is in waivers. Vorig seizoen nog in een bijrol bij de San Francisco 49ers, ondanks een goede college carrière bij de Oregon Ducks. Afwachten dus wat er met James gaat gebeuren.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen