NFL Update: Datum hoorzitting Tom Brady bekend

Door

new-england-patriots-quarterback-tom-bradyHet (hoger) beroep van New England Patriots quarterback Tom Brady tegen zijn vier wedstrijden schorsing is ingepland op 23 juni. Brady kreeg de straf naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij ‘deflategate’. De zaak zal – zoals het nu lijkt – nog altijd behandeld worden door Commissioner Roger Goodell. De NFL Players Association vroeg eerder aan Goodell om zichzelf van de zaak af te halen.

Stabiliteit
De hoorzitting van 23 juni staat los van de straffen die werden uitgedeeld aan de New England Patriots als organisatie. Eigenaar Robert Kraft maakte eerder al bekend deze straffen niet aan te zullen vechten en te accepteren. Goodell reageerde vervolgens weer door te zeggen dat dit geen enkele invloed zal hebben op de uitkomst van het beroep van Brady. De quarterback, die vorig jaar zijn vierde Super Bowl won, was tot nu toe het toonbeeld van stabiliteit en miste alleen het seizoen 2008. De tienvoudig Pro Bowler scheurde destijds in de openingswedstrijd zijn knieband af. Op de achtergrond staat backup quarterback Jimmy Garoppolo te trappelen de honneurs tijdens het eerste kwart van het reguliere seizoen waar te nemen. Hij werd gekozen tijdens de tweede ronde van de 2014 NFL Draft.

Bennett wil meer dollars
Michael Bennett is op zoek naar geld. De defensive lineman van de Seattle Seahawks wil een contract dat hem onder de top acht spelers op zijn positie schaalt. Bennett tekende ongeveer een jaar geleden nog een nieuw contract met een waarde van 28,5 miljoen dollar waarvan 16 gegarandeerd. Wanneer hij zich, qua salaris, tussen de top wil mengen moet hij van (ca.) zeven miljoen dollar naar tien (per jaar) gaan. Uit protest, iets wat we vaker zien tijdens de zomermaanden, verscheen Bennett niet op de trainingen. Seahawks general manager John Schneider heeft herhaaldelijk gezegd dat de franchise geen contracten opnieuw in behandeling gaat nemen die langer dan één jaar doorlopen. Een flinke patstelling dus. Bennett blijft zo lang mogelijk weg, maar het driedaagse trainingskamp over twee weken is verplicht met een boete van 70.000 dollar wanneer je die mist.

De 29-jarige Bennett voert het team aan in sacks over de voorbije twee seizoenen met 8.5 in 2013 en vorig jaar zeven. Toch zegt hij niet op zoek te zijn naar een trade, al verschenen geruchten op ’t wereldwijde web over een overgang naar de Atlanta Falcons. Bennett, die in 2013 de Super Bowl won met de Seahawks, begon in 2009 zijn loopbaan als undrafted speler (Texas A&M) bij Seattle om vervolgens drie jaar lang voor de Tampa Bay Buccaneers te spelen. In het gloriejaar 2013 keerde hij echter weer terug naar “Rain City”.

Marshall krijgt meer dollars
Zonder één minuut speeltijd of punten op het scorebord heeft Brandon Marshall een nieuwe deal met meer salaris gekregen bij de New York Jets. De receiver krijgt dit jaar in plaats van 7,5 miljoen dollar nu gegarandeerd negen en ook de komende jaren gaat hij er wat op vooruit. Marshall kwam over van de Chicago Bears voor een vijfde ronde pick en ving daar vorig seizoen 61 ballen, waar dat de jaren daarvoor back-to-back minimaal 100 waren. Marshall woont momenteel samen met quarterback Geno Smith, zodat er een optimale connectie ontstaat. De andere belangrijke receiver voor Gang Green is Eric Decker. Met rookie Devin Smith in de mix ontstaat er bij de Jets een interessante aanval door de lucht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen