NFL Update: Dan Quinn nieuwe hoofdcoach Falcons

Door

Seattle Seahawks Training Camp
De Atlanta Falcons waren het enige NFL-team zonder hoofdcoach, maar daar is nu verandering in gekomen. Een dag na de Super Bowl werd Dan Quinn naar Atlanta gehaald als de nieuwe eindverantwoordelijke van het team. De Falcons mochten Quinn pas vandaag officieel vastleggen, want Quinn kwam als coördinator van de verdediging van de Seahawks in actie in de verloren finale.

Quinn, die na de Super Bowl niet in wilde gaan op zijn (mogelijke) overstap naar de Falcons, tekent in Atlanta een contract voor vijf jaar. Het wordt voor het eerst dat Quinn als hoofdcoach aan de slag zal gaan in de NFL.

Sherman moet Tommy John operatie ondergaan
Nu het seizoen er ook voor de Seattle Seahawks op zit kunnen de spelers zich eindelijk laten behandelen aan hun blessures. Het ergst is Richard Sherman er aan toe. De cornerback heeft een elleboogblessure en moet een Tommy John operatie ondergaan.

De Tommy John blessure is een blessure die veel bij honkbalpitchers voorkomt. Zij staan gemiddeld negen tot twaalf maanden buitenspel na een dergelijke operatie, maar coach Pete Carroll gaat er vanuit dat Sherman sneller op het veld kan staan. “Tenzij hij van de zomer besluit om een reliever te worden,” vertelde Carroll tijdens een laatste persmoment.

Sherman is niet de enige Seahawk die geopereerd moet worden. Waarschijnlijk moeten ook Kam Chanchellor (knie), Earl Thomas (schouder) en Jeremy Lane (armbreuk) onder het mes. Vooral de blessure van Lane is een lastige breuk en de nickelback zal zeker enige tijd uitgeschakeld zijn.

Manning gaat waarschijnlijk jaar door
461355174
Peyton Manning maakt waarschijnlijk binnen een week al bekend dat hij nog een jaar doorgaat bij de Denver Broncos. Manning heeft al een gesprek gehad met de nieuwe coach van de ploeg, Gary Kubiak. Kubiak zou aangegeven hebben dat hij van plan is zijn speelstijl aan te passen op de kwaliteiten van de quarterback.

Manning zal volgens ingewijden alleen bekend maken of hij komend seizoen wel of niet zal spelen. De spelverdeler heeft geen zin een uitgebreide vaarweltoernee, zoals in het honkbal Derek Jeter bijvoorbeeld wel kreeg. Bovendien zou Manning graag de optie openhouden om ook in 2016 door te kunnen gaan.

Seahawks favoriet voor Super Bowl
De Super Bowl is nog maar net afgelopen of bij de bookmakers kan al gewed worden op de komende winnaar. Niet titelverdediger New England Patriots wordt gezien als grootste kanshebber, maar verliezend finalist Seattle Seahawks heeft de beste kans volgens de bookies.

Wedkantoor William Hil heeft Seattle op 5-1, gevolgd door New England 6-1, Green Bay Packers 7-1 en de Denver Broncos 8-1. Als Seattle er inderdaad in slaagt om opnieuw de Super Bowl te halen zou dat een bijzondere prestatie zijn, want de Buffalo Bills slaagden er in 1994 voor het laatst in om drie keer op rij de Super Bowl te halen. De Bills deden dat begin jaren negentig zelfs vier jaar achter elkaar.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen