NFL Update: Colts nemen afscheid van Richardson, Ravens behouden Forsett

Door

Indianapolis Colts v Tennessee Titans

Voor Trent Richardson zit ook zijn tijd bij de Indianapolis Colts er op. De runningback, die in de NFL Draft van 2012 nog als derde werd gekozen door de Cleveland Browns, kreeg vandaag te horen dat zijn contract wordt ontbonden.

Richardson, die pas 24 jaar oud is, leek in 2012 een veelbelovende carrière tegemoet te gaan toen de Cleveland Browns hem als derde selecteerde in de NFL Draft. Richardson speelde echter wisselvallig, en bij gebrek aan verbetering, werd de Alabama-alumnus in 2013 weg geruild naar de Indianapolis Colts. Voor de Browns was de draft van 2012 überhaupt geen succes, aangezien ook quarterback Brandon Weeden in diezelfde eerste ronde werd uitgekozen. Weeden is tegenwoordig de back-up van Tony Romo in Dallas.

Toch kregen de Browns in 2013 een hele waardevolle draftkeuze van de Colts terug, eentje waarmee ze vervolgens quarterback Johnny Manziel kozen. Hoewel ook die keuze voorlopig niet als een schot in de roos benoemd mag worden, was het van de kant van Indianapolis achteraf een dure fout om zoveel op te geven voor Richardson. In Indianapolis ging het namelijk nog verder bergafwaarts, en in de play-offs deden de Colts niet eens meer een beroep op de jonge runningback.

Ravens behouden Forsett
De Baltimore Ravens zagen vooralsnog veel basisspelers vertrekken. Torrey Smith vertrok naar San Francisco, Ngata werd weg geruild naar Detroit, en verdediger Pernell McPhee verdiende een contract bij Chicago. De grote verrassing van vorig jaar, Justin Forsett, blijft echter wel behouden voor de ploeg uit de AFC North. De runningback verlengt zijn contract met drie jaar tegen een vergoeding van negen miljoen dollar.

Zoals bovenstaande tweet aanduidt, was de prestatie van de 29-jarige runningback afgelopen seizoen heel verrassend te noemen. Forsett versleet de eerste zes jaren van zijn carrière voornamelijk als back-up bij Seattle (tot 2011) en kreeg daarna ook nog twee kansen bij de Texans en de Jaguars. Bij de Ravens kreeg hij echter een kans in de basis vanwege het Ray Rice schandaal, en die greep hij door voor 1,270 rushing yards aan te tekenen (5de in de NFL). Onder runningbacks die goed waren voor meer dan 1,000 yards had hij zelfs het hoogste gemiddelde per rush: 5.4 (Jamaal Charles, Jeremy Hill & Lamar Miller kwamen tot 5.1 rush yards per carry).

Overige headlines

  • Cornerback Antonio Cromartie wordt bij de New York Jets herenigd met Darrelle Revis. Eergisteren tekende Revis een contract bij de Jets, en vandaag maakte Cromartie bekend dat ook hij terug zou keren bij de ploeg waar hij tot en met 2013 vier seizoenen voor uitkwam. De 30-jarige cornerback komt over van de Arizona Cardinals en tekent een vierjarig contract ter waarde van 32 miljoen dollar, een bedrag dat hij vooral te danken heeft aan zijn prestaties van afgelopen seizoen waarmee hij een plek in de Pro Bowl verdiende.
  • Zoals de trade met Jimmy Graham al liet zien, schuwen de New Orleans Saints er niet voor om dure vedettes de deur te wijzen. Ben Grubbs, een guard die ook tot de grootverdieners behoorde in New Orleans, is naar de Kansas City Chiefs geruild voor een draftkeuze (5de ronde). Grubbs beleefde in 2013 een uitermate sterk seizoen, waarna hij een fikse contractverlenging kreeg. Afgelopen seizoen stelde hij echter teleur, en Kansas City hoopt dat de 31-jarige offensive lineman bij de Chiefs zijn oude vorm terugvindt.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    Revis, Cro en Skrine als nickel. Zegt wel dat ze totaal geen vetrouwen hebben in Dee Milliner.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen