NFL Update: Coaching carrousel draait op volle toeren

Door

461356866
De New York Jets hebben met Todd Bowles hun nieuwe coach gevonden. Samen met het verrassende vertrek van John Fox bij Denver heeft dit voor een nieuwe impuls gezorgd in de tombola van NFL-coaches. Er is een nieuw stoeltje vrij gekomen en er is een geduchte concurrent bij voor de verschillende vacatures.

SportAmerika zet de vacatures op een rij en kijkt wie de meest logische kandidaat voor elk team is. Belangrijk om te weten is dat ploegen (assistent)-coaches pas vast mogen leggen op het moment dat hun team uitgeschakeld is in de play-offs.

Buffalo Bills
De Buffalo Bills handelden het snelst van alle teams op zoek naar een nieuwe coach. Verrast door het vertrek van Doug Marrone ging de club op zoek naar een opvolger en wist Rex Ryan te strikken voor vijf jaar. Ryan werd gezien als best beschikbare coach, die waarschijnlijk meerdere aanbiedingen zou krijgen. De keuze van Ryan viel uiteindelijk op de divisierivaal van de Jets.

Bevestigd: Rex Ryan

New York Jets
460704298
De New York Jets leken vol voor Dan Quinn, de defensive coordinator van de Seattle Seahawks, te gaan. Mike Maccagnan wordt de nieuwe GM en hij werd door de Jets een dag langer in de stad gehouden zodat de Jets bij een nederlaag van Seattle onmiddellijk zaken konden doen met Quinn. Maar gisteren was de interesse in Quinn ineens weg. Quinn mag bij een plek in de Super Bowl pas op 1 februari ergens anders tekenen. Dus of de Jets durfden hier niet op te wachten, of de ploeg kreeg de overtuiging dat Quinn al zijn woord aan een ander team gegeven heeft. In ieder geval werd gisteren Todd Bowles, de belangrijkste medekandidaat vastgelegd door de Jets.

Bevestigd: Todd Bowles

Chicago Bears
De grote favoriet is John Fox. De club wil de jonge, nieuwe GM Ryan Pace graag koppelen aan een ervaren coach. En Fox past perfect in het plaatje. Verder is Fox een slimme man en zal hij niet in onderling overleg weg gaan bij de Broncos als hij niets achter de hand heeft. Fox gaat waarschijnlijk van de week al op gesprek bij de Bears en de verwachting is dat Fox deze baan krijgt.

Voorspelling: John Fox

Atlanta Falcons
Seattle Seahawks Training Camp
De strijd bij de Falcons leek te gaan tussen Bowles en Quinn, net als bij de Jets. Een verklaring voor de verminderde interesse voor Quinn uit New York zou kunnen zijn dat Quinn liever naar de Falcons dan naar de Jets gaat. Quinn komt deze week voor een tweede gesprek naar Atlanta. Bowles zou dit ook doen, maar hij koos gisteren al voor de Jets, waardoor Quinn overblijft als de belangrijkste kandidaat.

Voorspelling: Dan Quinn

Denver Broncos
Na het vertrek van Fox werd gesuggereerd dat Adam Gase promotie zou krijgen tot hoofdcoach. Gase is een vertrouweling van Peyton Manning en zou kunnen helpen om Manning over te halen om nog een jaar door te gaan. Het lijkt er echter op dat GM John Elway een nieuwe wind door de kleedkamer wil laten gaan. De verwachting is dan ook dat er een coach van buiten de organisatie komt. De Broncos zullen ongetwijfeld een poging doen om Quinn nog over te halen voor Denver te kiezen. Lukt dit niet dan is Gary Kubiak, de offensive coordinator van de Baltimore Ravens een goede kandidaat. Kubiak speelde in het verleden nog samen met Elway, dus de GM weet wie hij binnen haalt.

Voorspelling: Gary Kubiak

San Francisco 49ers
De 49ers volgen de situatie in Denver op de voet, want Gase lijkt de droomkandidaat van de ploeg te zijn. De club wil een coach hebben die in staat is meer te halen uit quarterback Colin Kaepernick, zonder de huidige defensie aan te tasten. Gase lijkt perfect in dit plaatje te passen en de verwachting is dat Gase op korte termijn al zijn tweede gesprek met de Niners zal hebben. Mocht Gase het toch niet worden, dan is Josh McDaniels, de offensive coordinator van de Patriots, de andere kandidaat.

Voorspelling: Adam Gase

Oakland Raiders
De Oakland Raiders hebben nog niet bekend gemaakt of ze door willen met interim coach Tony Sparano. Het antwoord is waarschijnlijk nee, want de club heeft sterke interesse in Jack Del Rio, de defensive coordinator van de Broncos. De Raiders namen onmiddellijk na de nederlaag van de Broncos al contact op met Del Rio en hebben waarschijnlijk deze week nog het tweede gesprek.

Voorspelling: Jack Del Rio

Overig nieuws
Divisional Playoffs - Dallas Cowboys v Green Bay Packers
* Jason Garrett kan zijn contract bij de Dallas Cowboys met vijf jaar verlengen. Garrett haalde afgelopen seizoen voor het eerst met de club de play-offs, waarin het in de wildcard ronde van de Detroit Lions wist te winnen. In de komende vijf jaar gaat Garrett naar verluid 30 miljoen dollar verdienen.

* De Cowboys hebben nog geen akkoord bereikt met DeMarco Murray over een nieuw contract. De running back heeft een aanbieding gekregen voor vier jaar voor in totaal 16 miljoen dollar. Dit heeft de ster van het afgelopen jaar afgeslagen, want de verwachting is dat Murray veel meer van een andere ploeg zal kunnen krijgen.

* De coaches van de Ravens en Cowboys zullen de Pro Bowl coachen. Normaal gesproken zou in de AFC die eer weggelegd zijn voor de Denver Broncos, maar door het ontslag van de staff is er voor gekozen dat de Ravens de coaches van de Broncos vervangen.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    Weer een DC van de Broncos naar Oakland jammer.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen