NFL Update: Clubliefde, grootspraak en boetes

Door

Seattle Seahawks v Green Bay Packers

De onderzoekscommissie van de NFL heeft het druk. Lekke ballen lijken wel de prioriteit te hebben deze week, maar er was tijd voor andere onderzoekjes. Zo heeft Clay Matthews een boete gekregen van 22 duizend dollar. De straf wordt hem opgelegd voor de hit op Russell Wilson afgelopen zondag in de Championship game tegen de Seattle Seahawks. De linebacker van de Green Bay Packers is het zelf niet helemaal eens met de boete, hij vond dat hij niets illegaals deed of wat dan ook. 

Ook een boete voor Lynch
Maar er gaat welhaast geen week voorbij zonder een boete voor Marshawn Lynch. Ook deze week is hij weer de sigaar. De NFL heeft niet echt duidelijk gemaakt waarom de running back 20 duizend dollar moet aftikken maar het zou zomaar kunnen zijn omdat Lynch zijn kruis vastpakte na het scoren van een touchdown. Teamgenoot Chris Matthews (speler die de onside kick ving voor Seattle) kreeg ook een boete van ruim 11 duizend euro voor een zelfde vergrijp. Lynch zelf had er wel een mening over nadat hij hoorde van de boetes.

Lynch en autoriteit, Lynch en media, het kan nog een leuk tafereel worden de komende week. Super Bowl week is er één van vreselijk veel interviews en volop media om je heen. Met de verplichting vanuit de NFL om hierin te participeren. Beastmode is geen liefhebber, zoveel is inmiddels bekend, dus maakt iedereen zich al druk over komende week. De NFL overweegt al wel op voorhand de boetes voor Lynch te verhogen, de 50 duizend dollar per keer lijken hem niet af te schrikken. Kan een leuke week worden.

Clubliefde bij Tamnba Hali?
Tamba Hali lijkt mee te willen denken met de Kasas City Chiefs. De linebacker verdient veel en zou door zijn contract komend jaar nog meer moeten gaan verdienen. maar Hali weet dat de club ruimte nodig heeft in de salaris lasten, om bijvoorbeeld aanstaand free agent Justin Houston binnenboord te kunnen houden. Tamba zegt zelf: ,,Het is op dit moment niet allemaal voor het geld. De Chiefs hebben me zoveel gegeven, financieel, persoonlijk en sportief dat ik ze daar erg dankbaar voor ben. Ik wil hier kampioen worden, en als er iets moet veranderen sta ik er voor open.” Clubliefde?

49’ers hebben een nieuwe DC

Eric Mangini gaat Vic Fangio opvolgen als defensive coordinator in San Fransisco. De 44-jarige coach was al actief in Californië en krijgt de moeilijke taak om de goede defensie te laten draaien zoals het de laatste jaren doet.

En dan nog dit…
Jeremy Lane, cornerback van de Seahawks, werd gevraagd wat Rob Gronkowski nou zo goed maakt. Na enige aarzeling gaf hij aan dat Gronk helemaal zo goed niet is, hij is ‘oké’ volgens Lane. Vooral groot, dat is een voordeel, maar niet speciaal. Contact maken in de line of scrimmage lijkt hij volgens de back niet van te houden, het strijdplan van Seattle lijkt daarmee duidelijk.Toch blijft het wel gewaagd, om zo te praten over de man die 12 touchdowns noteerde en 82 ballen ving voor meer dan duizend yards dit seizoen.

AFC Championship - Indianapolis Colts v New England Patriots

Foto’s: Getty images

Ook leuk om te lezen