NFL Update: Cleveland maakt zich op voor terugkerende Gordon

Door

Cleveland Browns v New England Patriots

Nog één speeldag te gaan en dan kunnen de Cleveland Browns weer een beroep doen op hun top wide receiver. Josh Gordon’s schorsing zit er namelijk zo goed als op: maandag kan de receiver, na tien wedstrijd te moeten missen, eindelijk weer deelnemen aan de trainingen in Cleveland.

“Ik weet dat het volgende week is en ik kan niet wachten om hem terug te verwelkomen”, aldus offensive coordinator Kyle Shanahan. “Ik kijk ernaar uit.” Ook Gordon’s ploeggenoten staan ondertussen te popelen van ongeduld. “Man, het kan nog gevaarlijk worden als we hem toevoegen aan onze mix”, aldus linebacker Karlos Dansby. “Het geeft ons een nieuw wapen. The sky is the limit voor deze offense wanneer hij terugkeert.”

Shanahan’s mannen hebben ondertussen boven verwachtingen gepresteerd, en dat zonder de beste receiver van de league vorig seizoen (Gordon), tight end Jordan Cameron (verschillende blessures) en center Alex Mack (gebroken been). Samen waren deze spelers goed voor drie Pro Bowl selecties vorig seizoen. Volgens Shanahan is Gordon bovendien klaar om meteen het volle gewicht op zijn schouders te dragen. “Het zou me verbazen als Gordon niet klaar was voor het grote werk, maar hij weet dat het wat tijd nodig heeft om weer in footballvorm te raken. We doen er alles aan om hem klaar te stomen en als hij zo ver is, dan mag je er zeker van zijn dat we hem de bal zullen geven.”

Broertjes spreken elkaar tegen
Clay Matthews, de outside linebacker van de Green Bay Packers, speelt sinds vorig weekend in het centrum van de verdediging. Casey Matthews, de broer van en ook linebacker bij de Philadelphia Eagles, had daar gisteren een sappige opmerking over. Een opmerking die nu ontkend wordt door broer Clay…

Casey zei namelijk dat Clay niet tevreden was met die beslissing, maar dat ontkent Clay nu (wat kan hij ook anders?). Toch ontkent hij niet dat hij niet helemaal tevreden is met de beslissing van de coach… “Ik denk dat er altijd wel wat twijfel is als een speler zijn vaste positie moet inruilen voor een andere”, aldus Clay Matthews. “Ik geloof echter ook dat deze omschakeling niet enkel voor mezelf, maar ook voor het team het beste is. Natuurlijk, in een perfecte wereld, zou ik het liefst van al altijd op de buitenkant verdedigen en sacks maken, maar ik kon dat nu ook doen op de andere positie. Alles liep van een leien dakje.”

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Tegen Atlanta mag Gordon dus starten. Lijkt me een mooie tegenstander om mee te beginnen.

    Clay Matthews zag er trouwens geweldig uit op zijn nieuwe positie. Kan me goed voorstellen dat hij niet heel blij was met zijn nieuwe positie, maar het pakte goed uit.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen