NFL Update: Chicago Bears maken 91-jarige “pissed off”

Door

Detroit Lions v Chicago Bears

De Chicago Bears hebben er een erbarmelijk seizoen opzitten. Waar in de zomer nog hoge verwachtingen werden uitgesproken rond de ploeg van coach Marc Trestman (die gisteren nog werd ontslagen), werden die stevig de kop ingedrukt met amper vijf overwinningen dit seizoen. Dat jong en oud er het hart van in zijn in ‘the windy city’ bewijst de 91-jaar oude Virginia McCaskey.

De familie McCaskey is eigenaar van de Bears en Virginia is al jaren fan van de club, maar nu is ze niet te spreken over de prestaties, aldus haar zoon en voorzitter van de club George McCaskey. “Ze heeft het team altijd gesteund en gaat akkoord met de beslissingen die we genomen hebben (het ontslaan van coach Trestman, red). Ze is ‘pissed off’. Ik kan geen 91-jarige vrouw bedenken waarvoor die omschrijving beter past dan bij haar…”

George gaat zelfs nog verder. “Ze is al op deze wereld tijdens acht van onze negen championships, maar ze wil meer. Ze gelooft dat het te lang geleden is sinds de laatste en haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen delen die mening.” Het is al dertig jaar geleden dat de Bears de Lombardi trofee  in de lucht mochten steken. We vragen ons af of het dametje de volgende nog zal mogen meemaken…

Johnny Manziel en Josh Gordon blijven zorgenkindjes
Johnny Manziel zou afgelopen vrijdag een feestje georganiseerd hebben, wat zou verklaren waarom hij zaterdag te laat op de club was. De rookie quarterback doet er echter alles aan om de geruchten te ontkennen. Volgens hem zouden er amper drie vrienden uit Texas op bezoek gekomen zijn waarna hij zich overslapen heeft. Het gerucht dat ook de geschorste Josh Gordon zou hebben meegefeest, is volgens Manziel dan ook helemaal uit de lucht gegrepen. Manziel zou Gordon enkel zaterdagmiddag gezien hebben. Hij sloot af door te zeggen dat hij beseft dat het breken van de teamregels niet erg goed overkomt voor een rookie.

“Ik heb dit over mezelf heen geroepen. Ik heb al dit gedoe in de kleedkamer gebracht en ik denk niet dat het eerlijk is tegenover mezelf of gelijk wie in de kleedkamer dat ik deze afleiding teweegbreng. Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden aan de jongens, die veteranen zijn in deze kleedkamers en weten wat dit inhoudt, dat ik het op de harde manier moet leren. Ik zal moeten bijleren of een andere job zoeken… Ik kan hier echter niets zeggen voor deze microfoons en camera’s dat goed genoeg is. Het gaat om actie, om verantwoordelijk zijn en doen wat ik zeg in plaats van voor aap te staan.”

De Browns lijken lichter te gaan over het overtreden van de regels door Manziel dan bij Gordon en Gilbert. Zij werden afgelopen weekend gedeactiveerd na het missen van een teammeeting. “Ik vind het niet acceptabel, zeker omdat we quarterbacks hogere standaarden aanmeten dan de rest”, aldus coach Mike Pettine. We gaan onze tijd nemen en de emoties laten rusten. We gaan wat rust nemen, we gaan alle spelers evalueren en bekijken welke veranderingen nodig zijn.”

Le’Veon Bell twijfelachtig voor komend weekend
Zaterdag nemen de Pittsburgh Steelers het op tegen de Baltimore Ravens, maar ze zullen dat misschien wel zonder hun beste running back moeten doen. Le’Veon Bell sukkelt namelijk met zijn rechter knie. “Het is nog te vroeg om uitspraken te doen maar het ziet er niet goed uit”, aldus NFL Network journalist Aditi Kinkhabwala. Volgens reporter Adam Schefter was er op de eerste MRIscan alvast geen schade aan de ligamenten te zien.

Bell moest zondagnacht het veld verlaten in de overwinning op de Cincinnati Bengals nadat safety Reggie Nelson hem geraakt had aan de knie. De beelden van de actie zien er alvast behoorlijk hard uit. De running back is dit seizoen de tweede beste rusher met 1 361 yards. Als hij niet fit raakt, zullen Josh Harris en Dri Archer het moeten gaan doen voor Pittsburgh.

RGIII en Jay Gruden krijgen een nieuwe kans in 2015
Robert Griffin III blijft dan toch in de plannen van de Washington Redskins voor volgend seizoen. NFL Network journalist Ian Rapoport wist maandag te vertellen dat zowel Griffin als coach Jay Gruden terug op de club verwacht worden in 2015 ondanks het slechte seizoen waarin maar vier keer werd gewonnen. Blijft de vraag of Griffin aanblijft als starter en of hij en Gruden nog met elkaar overweg kunnen, nadat die laatste zijn kritiek op zijn quarterback vaak de vrije loop liet dit seizoen.

“Ik denk dat hij het talent heeft in zijn arm om een goede quarterback te zijn”, aldus Gruden. “Er zijn wel wat verbeterpunten in de pocket, maar elke quarterback moet blijven verbeteren van seizoen tot seizoen.” Ondertussen gaan er geruchten rond die beweren dat die andere quarterback, Kirk Cousins, misschien wel willen getrade worden als RGIII blijft en is derde quarterback Colt McCoy free agent in maart. Al ligt Gruden daar niet wakker van, aangezien hij liever met twee quarterbacks werkt. “Het is heel moeilijk om er drie te hebben met het aantal wedstrijden die we afwerken. Ik wil het liefst terugbrengen tot twee. Tenzij iemand me zegt dat ik met één iemand specifiek moet werken.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen