NFL Update: Carson Palmer naar Arizona?

Door

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

Alles wijst erop dat Carson Palmer volgend jaar ergens anders zal spelen. De Oakland Raiders willen naar verluidt niet de 13 miljoen dollar betalen die Palmer komend seizoen zou verdienen. Daarnaast willen ze Terrelle Pryor een kans geven en zou de kans bestaan dat Geno Smith wordt gedraft met de 3e keuze in de NFL Draft.

Mocht dit daadwerkelijk gebeuren dan lijkt Arizona de voornaamste kandidaat om hem in te lijven. Ondanks dat head coach Bruce Arians de afgelopen weken heeft gezegd dat hij zich goed voelt met Drew Stanton en Bryan Hoyer gaan de geruchten dat de Cardinals niet kunnen wachten tot het moment waarop Palmer beschikbaar is. De Raiders zullen vandaag of morgen een definitieve beslissing nemen over Palmer.

Finley blijft bij de Packers

Vlak na de playoffs gingen de geruchten dat de Packers niet zeker wisten of Jermichael Finley wel het geld waard was wat zij hem moesten betalen, maar na het vertrek van Greg Jennings heeft Green Bay toch besloten om de optie op Finley te lichten.

De voornaamste reden voor de twijfel was Finley’s teleurstellende seizoen, vorig jaar ving hij ‘maar’ 66 ballen voor twee touchdowns, en dat terwijl hij in 2011 nog acht touchdowns ving. Daarnaast liet zijn zaakwaarnemer afgelopen seizoen weten dat hij twijfelde aan de leiderschapskwaliteiten van quarterback Aaron Rodgers en had hij al aangegeven niet voor minder geld in Green Bay te blijven.

Maar uiteindelijk lijkt iedereen tevreden met de deal, en voor Finley is er dan blijkbaar toch no place like home:

Colts nog niet klaar in Free Agency

De Colts zijn druk bezig geweest in free agency, Laron Landry, Greg Toler, Ricky Jean-Francois en Gosder Cherilus kwamen voor veel geld naar Indianapolis. Maar ze zijn nog niet klaar verklaarde Jim Irsay, de Colts GM via Twitter vorige week:

Daarnaast sprak Irsay al de hele week over een mystery wide receiver die hij graag aan het team wilt toevoegen. Dat mysterie lijkt nu echter opgelost: Darius Heyward-Bey zou de nieuwste toevoeging moeten worden. De 26-jarige receiver was in 2009 nog de 7e keuze in de draft van Oakland maar heeft nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen en daarom mocht hij van de Raiders op zoek gaan naar een nieuwe werkgever.

Heyward-Bey staat vooral bekend om zijn snelheid en zou een extra dimensie kunnen toevoegen aan het huidige duo: Reggie Wayne en T.Y. Hilton. Vorig jaar ving DHB 41 ballen voor vijf touchdowns, het jaar hiervoor was zijn beste jaar met 64 receptions en vier touchdowns.

NFL-speler uit de kast?

En dan nog een opvallend bericht via Mike Freeman van CBS Sports. Die verklaarde dat hij van betrouwbare bronnen te horen heeft gekregen dat een homoseksuele NFL-speler momenteel van plan is om binnenkort ‘uit de kast te komen.’ Het is onbekend wie de speler is maar het zou een unicum betekenen voor Amerikaanse sporten.

De afgelopen jaren is de discussie opgelaaid mede dankzij spelers als Chris Kluwe en Brendan Ayanbadeyo die het openlijk opnamen voor de rechten van homoseksuelen in Amerika. Scott Fujita vindt dat de tijd rijp is: ‘Ik denk dat NFL-spelers zelf er al een tijd klaar voor zijn, die zullen er geen problemen mee hebben. Geloof me, het zal spannender worden hoe de buitenwacht erop zal reageren, buiten de kleedkamer zal de consternatie groter zijn.’

Of echter alle NFL-spelers ook zo tolerant zijn blijft maar de vraag, we herinneren ons immers nog allemaal de uitspraken van Chris Culliver. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Ook leuk om te lezen