NFL Update: Buccaneers-eigenaar Glazer (85) overleden

Door

NFC Wild Card Game: New York Giants v Tampa Bay Buccaneers

Tampa Bay Buccaneers-eigenaar Malcolm Glazer is woensdagochtend op 85-jarige leeftijd overleden. Glazer nam in 1995 het roer over bij de football-club uit Florida, wat acht jaar later resulteerde in het hoogtepunt: winst in Super Bowl 37 tegen de Oakland Raiders (21-48).

De gezondheid van Glazer ging in april 2006 achteruit na enkele beroertes. Hij kampte daarna met spraakproblemen en een beperkte mobiliteit in zijn rechterarm en -been. Zijn zonen Joel, Bryan en Ed hadden al de dagelijkse operaties bij de Bucs overgenomen; de familie Glazer (zijn vrouw Linda, vijf zonen en dochter) blijft eigenaar van het team.

Glazer kwam negentien jaar geleden binnen bij de Buccaneers na jaren van miserie. Voor 192 miljoen dollar kreeg hij de zeggenschap in Tampa Bay, waarop Glazer direct het tenue wijzigde van oranje/wit naar rood/wit/tin. Het uiteindelijke resultaat was zeven seizoenen een play-off berth, vijf play-off wins en eenmaal het omhoog houden van de Lombardi Trophy.

‘Als first pick van de Glazer-familie ben ik erg bedroefd van dit nieuws’, aldus defensive tackle Warren Sapp, die in 1995 bij de NFL Draft als eerste gekozen werd tijdens de nieuwe bewindvoering. ‘Maar ik ben er trots op dat ik hem mijn eigenaar, baas en vriend mocht noemen. Ik houd van die familie.’

Selfmade-miljonair Glazer was sinds 2005 ook eigenaar van Manchester United, zeer tegen de zin in van de United-fans. De voetbalclub uit Manchester behaalde onder zijn leiding wel vijfmaal de landstitel (2007, 2008, 2009, 2011 and 2013) en won eenmaal de Champions League (2008).

Ander kort nieuws:

* Een fan van de New York Jets heeft het shirt dat quarterback Mark Sanchez vorig seizoen droeg tijdens de Thankgiving-wedstrijd tegen de New England Patriots op een veiling gewonnen. Niet heel spannend, maar iedereen kent die game vanwege de beruchte ‘Butt Fumble’. Jake Hendrickson kwam de jersey toevallig tegen en wilde niet dat-ie in de handen van een anti-fan kwam om zíjn Jets te bespotten; het kostte hem 820 dollar. ‘Ik hang het shirt op aan de muur, totdat we een Super Bowl winnen of ik genoeg geld heb om het in een raket de ruimte in te schieten, want het hoort niet op deze wereld.’

* In de Suffolk Superior Court pleitte Aaron Hernandez niet schuldig te zijn aan de dubbele moord van Daniel Jorge Correia de Abreu en Safiro Teixeira Furtado. De Abreu zou in een nachtclub per ongeluk tegen de voormalig tight-end van de New England Patriots gebotst zijn. Uiteindelijk zou dit de aanleiding zijn geweest tot de moord, aldus de aanklager. Momenteel zit Hernandez nog vast in afwachting van de rechtszaak voor de moord op Lloyd.

* Nog geen twee weken nadat Browns-eigenaar Jimmy Haslam duidelijk maakte dat ze in Cleveland geen Hollywood-achtige praktijken van rookie Johnny Manziel verlangden, zet hij afgelopen weekend gewoon de bloemetjes buiten. De rookie quarterback werd tijdens een pool party in Las Vegas vergezeld door Patriots-tight end Ron Gronkowski en tal van dames in bikini, waarna de media en Twitter over hem viel. Maar Manziel had wel zijn iPad met playbook bij zich. Coach Mike Pettine: ‘En ik weet dat hij de iPad niet gebruikte als onderzetter.’ Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

1 Reactie
  1. Wietze Willem Mulder 6 jaar ago

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen