NFL Update: Browns met de handen in het haar

Door

St. Louis Rams v Cleveland Browns

Johnny Manziel’s rookie season zit er op. De jonge quarterback komt volgend weekend al zeker niet in actie voor de Cleveland Browns. Coach Mike Pettine vertelde maandag aan de aanwezige pers dat Johnny Football teveel last heeft van een blessure aan de hamstrings die hij opliep in de wedstrijd tegen de Carolina Panthers afgelopen weekend.

Manziel moest zondag het veld verlaten net voor de rust na een enorme dreun van linebacker Luke Kuechly. Brian Hoyer nam toen over, maar speelde zelf met behoorlijk wat last aan de schouder. Hoyer zelf is nog niet zeker out voor komend weekend, maar Pettine liet weten dat ze alvast rekenen op een back-up plan in de vorm van undrafted rookie Connor Shaw of een andere vrije speler. Over Shaw wist Pettine nog dit te vertellen: “Als hij zou starten, zou het me niet verbazen als hij goed speelde…”

Bovendien raakte bekend dat de Browns ook veteraan Rex Grossman gecontacteerd hebben om te spelen tegen de Baltimore Ravens zondag. Die was echter niet geïnteresseerd om een contract voor slechts één week te ondertekenen en koos ervoor de feestdagen door te brengen met familie.

Jets volgend jaar zonder Rex Ryan?
De New York Jets zouden komende zomer wel eens kunnen kiezen voor een nieuwe coaching staff. Eigenaar Woody Johnson heeft een speciale meeting samengeroepen om te dienen als klankbord voor mogelijk ingrijpende veranderingen in Florham Park. Dat men bij de Jets denkt aan verandering is alvast duidelijk en is ook al doorgedrongen tot de spelersgroep. Naast coach Ryan zou Johnson ook niet al te tevreden zijn van het werk van general manager John Idzik de afgelopen twee seizoenen.

De Jets konden dit seizoen slechts drie wedstrijden winnen en dat stemt ook de spelers tot nadenken. Quarterback Geno Smith liet maandag weten aan Rich Cimini van ESPN dat het een moeilijk beslissing zou zijn om verder te gaan zonder coach Rex Ryan. “Maar we zijn professionals en we moeten het doen. Een verandering kan goed zijn voor ons allen”, aldus Smith. Hij moet misschien toch twee keer nadenken vooraleer hij dergelijke uitspraken doet, aangezien zijn resultaten bij de Jets ook niet om over naar huis te schrijven zijn en een nieuwe coach misschien niet lang moet nadenken om een nieuwe quarterback mee te nemen naar MetLife Stadium…

Raiola één wedstrijd geschorst
Detroit Lions center Dominic Raiola werd maandag voor één wedstrijd geschorst na zijn onsportief gedrag in de wedstrijd tegen de Chicago Bears afgelopen zondag. In het derde quarter van die wedstrijd gaf hij Bears defensive tackle Ego Ferguson een harde trap op de enkel, waarna die laatste het veld geblesseerd moest verlaten.

Na de wedstrijd beweerd Raiola dat het om een ongeluk ging en hij Ferguson niet met opzet wou raken. De beelden lijken hem echter ongelijk te geven… Volgens NFL Network journalist Ian Rapoport gaat Raiola in beroep tegen de beslissing.

“Het was volledig onvrijwillig”, aldus Raiola na de wedstrijd voor de camera’s van ESPN. “Ik herinner me dat ik aan het struikelen was en verontschuldigde me al na de wedstrijd. We hebben elkaar de hand geschud.” Ferguson denk er echter ander over: “Die verontschuldigingen doen er niet toe. We hebben allemaal die beweging gezien en die kan je niet terugnemen met excuses.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen