NFL Update: Broncos laten Prater gaan; Saints’ Byrd out

Door

Houston Texans v Denver Broncos

De Denver Broncos hebben kicker Matt Prater ontslagen. Prater, die de eerste vier weken niet mocht spelen wegens een schorsing wordt definitief vervangen door Brandon McManus, die als kicker in Praters afwezigheid waarnam.

Prater, sinds 2008 de kicker van de Broncos, voerde vorig seizoen de NFL aan met een field goal percentage van 96.2, het hoogste uit zijn carrière.

Het lijkt er daarom op dat de keuze te maken heeft met zijn vergrijp, namelijk ‘substance abuse’, wat over het algemeen neer komt op doping of het gebruik van soft-drugs. Ook kan het salaris van Prater (4.1 miljoen dollar) er goed mee te maken hebben.

De 23-jarige McManus is bezig aan zijn rookie seizoen en heeft tot nu toe alles geraakt.

Jairus Byrd ‘out’ voor de rest van het seizoen
Byrd is niet de word in New Orleans. Jairus Byrd heeft na vier weken al zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld voor de Saints.

De safety, die in de zomer overkwam van de Buffalo Bills, scheurde donderdag een deel van zijn meniscus op de training tijdens ‘non-contact drills’. De 27-jarige Byrd tekende een contract voor zes jaar ter waarde van gegarandeerd 56 miljoen dollar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen