NFL Update: Brees wil nog tien jaar door

Door

New Orleans Saints v Denver Broncos

Als het aan Drew Brees ligt, is hij nog tien jaar lang de quarterback van de New Orleans Saints. De nu 35-jarige spelverdeler ziet het als een uitdaging om nog zo lang mogelijk door te spelen in de NFL.

”Als ik speel, voel ik me 25 jaar oud. Je moet de juiste mindset hebben”, liet Brees weten op het trainingskamp van de Saints. ”Natuurlijk moet je het per jaar bekijken, maar ik zie niet in waarom ik niet nog tien jaar door zou kunnen.” Brees hangt zijn uitspraken op aan de successen van andere oude quarterbacks zoals Peyton Manning (die op 37-jarige leeftijd vorig jaar een topseizoen speelde), Brett Favre en Tom Brady. ”Er zijn genoeg voorbeelden in de afgelopen jaren waaruit blijkt dat je gewoon door kunt blijven spelen op een hoog niveau, ook als je ouder bent”, aldus Brees.

De grote vraag bij langer doorspelen op oudere leeftijd is echter de fitheid. ”De grootste uitdaging is op fysiek vlak. De manier waarop je traint, het herstellen na wedstrijden en dieet en slaapritme. Ik ga ook niet op de zaken vooruit lopen, maar als ik fit blijf en het leuk blijf vinden om op dit niveau te presteren, waarom zou ik dan niet blijven spelen?”

Johnny Manziel erkent ‘rookie mistakes’

Johnny Manziel geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt in het begin van zijn nog prille carrière in de NFL. ”Er zijn dingen die ik graag nog een keer opnieuw zou willen doen”, zei de 21-jarige quarterback van de Cleveland Browns. Manziel zei dit naar aanleiding van enkele foto’s die hem laten zien als een feestbeest en levensgenieter op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. ”Ik heb erover gepraat met coach Pettine, general manager Ray Farmer en anderen”, liet Manziel weten. Ondertussen verdedigt hij ook zijn gedrag tijdens de offseason. ”Ik denk dat er niks mis is met uitgaan en het hebben van een sociaal leven. Ik ben 21 en het was tijdens de offseason, dus in mijn vrije tijd.”

Overige headlines

  • Pete Carroll is teleurgesteld in het gedrag van zijn running back Marshawn Lynch, die op dit moment het trainingskamp van de Seattle Seahawks overslaat. ”Het is niet voor niets een contract. Wij verwachten dat ze het contract respecteren, zoals wij dat ook doen.”
  • Slecht nieuws voor Vick Ballard. De running back van de Indianapolis Colts scheurde tijdens een training zijn achillespees af en mist hierdoor opnieuw een seizoen in de NFL. Ballard was op de weg terug nadat hij vorig seizoen zijn kruisbanden afscheurde.
  • De samenwerking tussen Carl Nicks en de Tampa Bay Buccaneers is ten einde. De 29-jarige guard speelde de afgelopen twee jaar maar 9 wedstrijden voor de Bucs. In 2012 tekende Nicks nog een vijfjarig contract ter waarde van 47,5 miljoen dollar.
  • Robert Griffin III is bijzonder onder de indruk van zijn twee top wide receivers. ”Als je DeSean Jackson en Pierre Garcon samen op het veld hebt, kan je ze niet allebei onder double coverage hebben”, zei RG3 tegen Deion Sanders na afloop van een training. ”Dan heb je ook nog Andre Roberts, Jordan Reed en Alfred Morris in de backfield. Het enige wat we moeten doen is de bal beschermen en het komt goed.”

Foto: Getty Images

 

2 Reacties
  1. jacko 6 jaar ago

    Foutje staat in de NBA sectie

  2. Sjoerd DB 6 jaar ago

    Breees! Held!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen