NFL Update: Brady spant rechtszaak aan tegen de NFL

Door

bradysneak600
Tom Brady en de spelersvakbond hebben gisteren officieel een rechtszaak aangespannen tegen de NFL. De quarterback van de New England Patriots heeft de rechter in Minnesota gevraagd om de schorsing van vier wedstrijden te vernietigen. Dit is de eerste stap in wat nog een lange strijd kan worden tussen de speler en de league. Het zal waarschijnlijk ook nog wel even duren voor duidelijk wordt of Brady beschikbaar is voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Brady en de spelersvakbond gaven direct na de uitspraak van Goodell in het hoger beroep al aan dat ze de schorsing aan zullen vechten voor de rechter. Met de gang naar de rechter in Minnesota heeft de quarterback de eerste stap gezet, maar dit is slechts het begin van de zaak. De NFL is zelf namelijk ook naar de rechter gestapt om de straf bevestigd te laten krijgen. De league is echter naar de rechter in New York gegaan, waardoor de eerste strijd zal gaan over de plaats waar de rechtszaak moet dienen.

Vervolgens zal Brady een uitstel moeten krijgen van de rechter tijdens het proces. Een zogenoemde injunction houdt in dat Brady kan spelen tot de rechter een uitspraak doet in de zaak. Volgens deskundigen is de standaard vrij hoog voor de rechter hiertoe overgaat, waardoor er een aanzienlijke kans is dat Brady deze injunction niet krijgt. Mocht Brady deze wel krijgen, dan is het van belang wanneer de zaak alsnog dient. Gaan partijen voor een zo snel mogelijke uitspraak of probeert het kamp van Brady de zaak zo lang te rekken zodat de rechter pas na het seizoen een uitspraak doet. Risico van deze strategie kan zijn dat er tegen het einde van het seizoen toch een uitspraak komt en de quarterback bij een handhaving van de straf de play-offs zou moeten missen.

Het is in ieder geval duidelijk dat de soap na een half jaar nog wel even doorgaat en de Patriots dus nog niet weten wie hun startende quarterback zal zijn in de eerste wedstrijd. Brady mag ondanks zijn schorsing gewoon mee op trainingskamp in de voorbereiding en mag ook spelen in de preseason-wedstrijden. Jimmy Garoppolo zal zich alleen moeten blijven voorbereiden op een mogelijke basisplaats, aangezien hij de vervanger van Brady zal zijn als Brady de eerste vier wedstrijden toch niet mag spelen.

Chancellor mogelijk niet op trainingskamp Seahawks
Seattle Seahawks v Arizona Cardinals
Het succes van de Seattle Seahawks zorgt er voor dat veel spelers een salarisverhoging willen. Nu is het Kam Chancellor die pleit voor een verbetering van zijn contract. Krijgt hij zijn zin niet dan zal hij mogelijk niet naar het trainingskamp komen, wat vandaag zal beginnen.

Chancellor tekende in 2013 een contract voor vier jaar en zal komend seizoen ongeveer 4,5 miljoen dollar verdienen. Het is niet bekend wat de safety voor verhoging in gedachten heeft. Ploeggenoot Earl Thomas is geblesseerd en moet mogelijk de eerste wedstrijd van het seizoen missen. Dit zou het spelen van Chancellor nog belangrijker maken, waardoor de safety deze kans waarschijnlijk aangrijpt om vlak voor het trainingskamp om een salarisverhoging te vragen.

Voor de Seattle Seahawks is het moeilijk om aan alle eisen van haar spelers te voldoen. Door de harde salarycap in de NFL raakt de kampioen van 2014 langzaam in de problemen om alle spelers tevreden te houden. Defensive lineman Michael Bennett dreigde eerder al vandaag niet te verschijnen als hij geen nieuw contract zou komen, maar de verwachting is dat Bennett toch aanwezig zal zijn. Vorig jaar was het running back Marshawn Lynch die steeds om een salarisverhoging vroeg, en dit probleem werd door de Seahawks pas deze winter opgelost.

De situatie in Seattle is een voorbeeld van hoe moeilijk het is om een ploeg met zoveel sterren bij elkaar te houden. Insiders voorspellen dat linebacker Bobby Wagner in ieder geval een verbeterd contract zal krijgen en ook quarterback Russell Wilson moet nog voor langere tijd worden vastgelegd. De spelverdeler is nu een van de minst betaalde spelers van het team en kan dus een flinke salarisverhoging tegemoet zien. Het is interessant om te zien welke opofferingen de ploeg moet doen om dit financieel mogelijk te maken.

1 Reactie
  1. Erik 5 jaar ago

    Classic foto die van de Hawks. Lange haren van Thomas en Browner nog in het seahawks uniform.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen