NFL Update: Brady maakt indruk tijdens beroep

Door

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks
Tom Brady heeft volgens goed ingelichte bronnen een goede indruk gemaakt tijdens de behandeling van het beroep van zijn schorsing naar aanleiding van Deflategate. De quarterback van de New England Patriots was tien uur lang op het hoofdkantoor van de NFL, waar hij verhoord werd door Roger Goodell.

Brady werd naar aanleiding van Deflategate voor vier wedstrijden geschorst. In tegenstelling tot de Patriots, die een boete kregen en een draftpick kwijt raken, ging Brady wel in beroep tegen zijn straf. Tijdens de behandeling zou Brady over elk punt van het rapport een open antwoord hebben gegeven. Van de aanwezigen kreeg Brady een tien voor zijn optreden. Het is niet bekend hoe veel indruk Brady op de commissioner heeft gemaakt.

Voor de deur van het kantoor stonden de fans van de Patriots om hun superster te ondersteunen. Of het beroep en de support geholpen heeft is nog niet bekend, want er is nog geen datum bekend waarop Goodell bekend maakt of de schorsing van Brady ingekort of ingetrokken wordt. Mocht Brady geschorst blijven dan kan hij de schorsing altijd nog voor de rechter aanvechten.

Mariota enige first-rounder zonder contract
Marcus Mariota heeft nog altijd geen contract getekend bij de Tennessee Titans. De quarterback is de enige speler die in de eerste ronde gekozen is die nog niet is vastgelegd door zijn ploeg. Titans GM heeft al laten weten het niet erg te vinden als Mariota een paar dagen van het trainingskamp zal missen omdat het contract niet geregeld is.

Mariota zelf maakt zich in ieder geval geen zorgen en gaat er vanuit dat zijn zaakwaarnemer voor de start van het trainingskamp, over ongeveer een maand, wel een akkoord bereikt heeft met de Titans.

Waarschijnlijk draaien de onderhandelingen vooral om de offset-bepaling in het contract. Deze clausule houdt in dat de Titans recht hebben op een deel van de verdiensten van Mariota bij een andere club mocht zijn contract in de eerste vier jaar worden verbroken door Tennessee. Aangezien dit alleen gebeurt als Mariota zeer ondermaats presteert lijkt de kans groot dat beide partijen hierover een akoord kunnen sluiten. De eerste keuze in de draft, Jameis Winston, heeft deze clausule wel in zijn contract, derde keuze Dante Fowler Jr. niet.

Pryor mag trainen bij Ohio State
jim-tressel-terrelle-pryor-apjpg-cb9b09d5d4404b13
Terrelle Pryor mag met de Cleveland Browns gebruik maken van de faciliteiten van Ohio State. De voormalig quarterback van OSU werd voor vijf jaar verbannen van het terrein van de universiteit nadat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek van de NCAA.

De Browns hebben voor 7 augustus een training gepland op het veld van Ohio State. De vraag was of Pryor mee mocht doen, aangezien de schorsing pas in 2016 afgelopen is. De NCAA heeft nu aangegeven dat Pryor als teamlid van de Browns naar Ohio mag komen en hij daar dezelfde training als de rest van de ploeg mag volgen. Hij mag echter geen aangepast programma volgen vanwege zijn vroegere banden met de universiteit.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen