NFL Update: Bortles oogt solide, Michael Sam debuteert

Door

New Orleans Saints v St. Louis Rams

Nadat donderdag de eerste wedstrijden het pre-season in de NFL officieel werden afgetrapt, namen vannacht opnieuw twaalf ploegen het tegen elkaar op. Verreweg de meeste aandacht ging uit naar de wedstrijden van de Jacksonville Jaguars, Minnesota Vikings en de St. Louis Rams, waar Michael Sam zijn NFL-debuut maakte.

Miami Dolphins @ Atlanta Falcons 10-16

Na een tegenvallend seizoen voor zowel de Falcons als de Dolphins, mondde deze stroperige wedstrijd tussen beide teams uit in een overwinning voor de Atlanta Falcons. De starting QB’s van beide teams, Ryan Tannehill en Matt Ryan, maakten allebei indruk door al hun targets te raken, maar speelden alleen in het eerste kwart. Alleen Ryan Tannehill een touchdown wist te scoren. De Falcons kwamen op gelijke hoogte na een rushing touchdown van Jacquizz Rodgers. De Falcons bleven de bovenliggende partij, maar liepen alleen uit door drie fieldgoals. Geraldo Boldewijn, de Nederlandse receiver bij de Falcons, speelde even mee in het tweede kwart en het gehele derde kwart en had één reception voor 18 yards.

Buffalo Bills @ Carolina Panthers 20-18

De Buffalo Bills revancheerden zich na hun nederlaag tegen de New York Giants in de Hall of Fame-game met een overwinning op de Carolina Panthers. Panthers-coach Ron Rivera hield quarterback Cam Newton, herstellende van een enkel-operatie, op de bank. De score had nog verder op kunnen lopen voor de Bills, ware het niet dat de defensie van de Panthers een paar 4th down-stops maakte. De mooiste score kwam op naam van Kelvin Benjamin, de geprezen rookie receiver van de Carolina Panthers.

Tampa Bay Buccanneers @ Jacksonville Jaguars 10-16

De rebuilding Jacksonville Jaguars kunnen hoopvol naar de toekomst kijken, want rookie Blake Bortles maakte vannacht een bijzonder goede indruk. Hij wist weliswaar geen touchdown te scoren, maar bleek een welkome afwisseling van Chad Henne, die een moeilijke avond had. Bortles, van wie nog niet wordt verwacht om in week 1 te starten, gooide in totaal 117 yards en maakte een zelfverzekerde indruk tijdens de snaps. De Jags wonnen uiteindelijk van de Tampa Bay Buccaneers dankzij een touchdown van running back Dennard Robinson.

Philadelphia Eagles @ Chicago Bears 28-34

De wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Philadelphia Eagles voldeed aan de verwachtingen. Hoewel niet alle grote namen aan beide zijdes in actie kwamen, werd het toch een shootout. Alle drie de quarterbacks bij de Bears (Jay Cutler, Jimmy Clausen en Jordan Palmer) hadden geen moeite om hun receivers in de endzone te vinden. Nick Foles, afgelopen seizoen de smaakmaker bij de Eagles, kwam niet goed uit de verf en gooide twee picks. De Eagles liepen daarentegen in het tweede kwart uit naar een 21-7 voorsprong dankzij drie touchdowns: twee runs van Matthew Tucker en een 107 kick-off return van rookie Josh Huff, een oude bekende van Chip Kelly uit Oregon. De Bears rechtten na rust de rug en pakten op Soldier Field alsnog de overwinning.

Oakland Raiders @ Minnesota Vikings 6-10

Twee teams die ook komend seizoen alle zeilen bij moeten zetten om enigszins mee te doen in hun divisie, stonden gisteren tegenover elkaar. De Minnesota Vikings, onder leiding van veteraan Matt Cassell en zonder Adrian Peterson, beslisten al in het eerste kwart de wedstrijd dankzij de running game van Matt Asiata. Ook Teddy Bridgewater, beoogd troonopvolger van Cassell in Minneapolis, maakte zijn opwachting, maar liet geen onuitwisbare indruk achter. De twee zwakke broeders uit hun divisie hielden elkaar in evenwicht en Matt McGloin deed vlak voor tijd nog wat terug namens de Oakland Raiders door zelf de bal naar de endzone te brengen.

New Orleans Saints @ St. Louis Rams 26-24

In de Edward Jones Dome draaiden de camera’s aan het einde van het eerste kwart naar de bank van de Rams. Michael Sam, de eerste openlijke homoseksuele speler, maakte zijn NFL-debuut. Voor de Amerikaanse TV behoorde dit, naast een indrukwekkende wedstrijd van Mark Ingram en rookie Brandin Cooks, ook tot de hoogtepunten van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen niet met hun beste quarterback. Sam Bradford is nog op de weg terug van een zware knieblessure, terwijl ook Drew Brees aan de kant werd gehouden. De Rams en de Saints deden niet veel voor elkaar onder, maar uiteindelijk werden fouten van Greg ‘Legatron’ Zuerlein de ploeg uit St. Louis fataal. De placekicker miste zijn laatste twee pogingen om de bal tussen de palen te schoppen.

Vannacht worden de laatste vier wedstrijden in week 1 van het pre-season gespeeld:

Cleveland Browns @ Detroit Lions

Pittsburgh Steelers @ New York Giants

Green Bay Packers @ Tennessee Titans

Houston Texans @ Arizona Cardinals

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen