NFL Update: Boetes na knokpartij in Super Bowl, LOB-leden langdurig uitgeschakeld

Door

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks

Net voordat Super Bowl XLIX eindigde in een overwinning voor de New England Patriots, konden een aantal Seahawks-spelers de frustratie niet langer verbergen. Terwijl de Patriots zich opmaken voor een QB kneel, wordt er geduwd en eindigt het in een kleine knokpartij met verschillende penalties.

De NFL zocht het uit en geheel volgens het protocol, werden de grootste druktemakers beboet. Bruce Irvin, linebacker van de Seahawks kreeg de grootste boete. Irvin mag tienduizend dollar aftikken voor het uitdelen van een klap. Ook teamgenoot Michael Bennett en Patriots tight end Rob Gronkowski werden beboet voor hetzelfde vergrijp, alleen viel hun straf iets lager uit. Ook Michael Hoomanawanui werd schuldig bevonden.

We blijven even bij de Super Bowl, want nu blijkt dat bijna alle spelers van the Legion of Boom, de gevreesde secondary van Seattle, niet ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. Jeremy Lane liep tijdens het teruglopen van zijn interception een gebroken arm op en moest direct de strijd staken.

Zijn collega’s Richard Sherman, Kam Chancellor en Earl Thomas bleken achteraf ook niet fit te zijn. Cornerback Sherman sukkelde nog steeds met zijn elleboog blessure, Kam Chancellor speelde door ondanks een gescheurde kruisband en safety Earl Thomas ligt er zes tot acht maanden uit met een zware schouderblessure.

LeBeau naar Tennessee Titans

Dick LeBeau, die eerder dit seizoen vertrok bij de Pittsburgh Steelers, gaat komend seizoen aan de slag bij de Tennessee Titans. De 77-jarige LeBeau wordt assistent van defensive coordinator Ray Horton en moet proberen om de defensie van de Titans, die afgelopen seizoen gemiddeld 27,4 punten per wedstrijd om de oren kregen, te repareren.

Ook op aanvallend gebied voerden de Titans al wat veranderingen door. Michael Oher, die vorig jaar nog met veel bombarie en een groot contract werd binnengehaald, is alweer vertrokken uit Nashville. De tackle speelde elf wedstrijden voor de Titans, voordat hij op de IR-lijst werd gezet vanwege een teenblessure

Butler krijgt auto van Brady

Malcolm Butler bezorgde de New England Patriots vorige week de Super Bowl en om hem te bedanken, gaf quarterback Tom Brady, die werd gekozen tot Super Bowl MVP,  hem een gloednieuwe auto. De Super Bowl MVP krijgt altijd een auto aangeboden door fabrikant Chevrolet, maar na instructies van Brady, is Butler nu de gelukkige eigenaar van een pick-up truck.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Sven 6 jaar ago

    Cameron Butler? Really???

    • Merlijn van Dierendonck 6 jaar ago

      Bedankt voor de scherpte, Sven!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen