NFL Update: Bobby Wagner tekent nieuwe Seahawks-deal

Door

CLYHFhEUcAATZLC.jpg-largeNa Russell Wilson, heeft ook Bobby Wagner een nieuw contract in de wacht gesleept. De Seattle Seahawks lieten weten dat de middle linebacker een nieuw contract heeft ondertekent, met een waarde van 43 miljoen dollar, waarvan 22 miljoen gegarandeerd. Looptijd: vier jaar.

Op zijn positie is Wagner uitgegroeid tot een van de beste binnen de NFL. Hij maakte in 2012 zijn opwachting in de league. In 2014 had hij – ondanks het missen van vijf wedstrijden – zijn beste seizoen. Vooral zijn combinatie aan skills met betrekking tot snelheid, instinct en agressie zijn uniek te noemen.

Afgelopen Super Bowl was Wagner wederom van subliem niveau. Na Earl Thomas wellicht de belangrijkste steunpilaar in de defensie van de vice-kampioen.

De Seahawks hebben hun belangrijkste spelers tot in ieder geval 2017 aan zich weten te binden en zijn op voorhand een van de meest prominente kandidaten voor het winnen van de Super Bowl.

Eagles traden Boykin naar Steelers

Of die nou wilde of niet, de Philadelphia Eagles hebben cornerback Brandon Boykin naar Pittsburgh gestuurd. Afgelopen zaterdag liet head coach Chip Kelly Boykin weten dat de organisatie hem in een ruil met de Steelers betrokken had.

“Ik sprak hem gisterenavond en ik denk dat hij perplex stond. Hij was teleurgesteld,” aldus Kelly. “Hij had het hier goed naar zijn zin en onderhield een goede band met zijn teamgenoten.”

Volgens Kelly wonden de Steelers er geen doekjes om en wilde ze Boykin per se hebben. Een deal die de Eagles niet aan zich voorbij konden laten gaan. Het ontbrak de Steelers aan diepte op de positie van cornerback en dus besloten ze om een vierde-ronde pick aan te bieden (mits Boykin 60 procent van alle snaps speelt).

Boykin reageerde dat Chip Kelly moeite heeft om goede relaties op te bouwen met spelers en dat het hem aan soms aan empathie ontbreekt. Kritiek die Kelly al eerder te voorduren kreeg.

Bryant heeft het aan de stok met Patmon

Onlangs tekende Dez Bryant een nieuw contract, maar de rust is er niet minder om geworden. Afgelopen zondag liepen de gemoederen hoog op tijdens training camp. Bryant kreeg het een de stok met Tyler Patmon.

Toekijkende Cowboys–fans konden het niet waarderen en lieten dat luidkeels en met boe-geroep duidelijk weten.

Na afloop bluste Bryant direct de brand: “We zijn twee competitieve spelers die alles geven en het liep een beetje uit de hand. Ik zei wat tegen hem en hij zei wat terug. En beide waren we niet van plan om ons te laten kennen. Maar na de training hebben we de handen geschud en elkaar een omhelzing gegeven. We respecteren elkaar.”

Alle Cowboys waren het erover eens dat Bryant soms iets te licht ontvlambaar is, maar dat ze blij zijn dat hij zoveel passie met zich mee brengt.

De Texanen zijn ook voor dit seizoen weer een van de teams die normaliter aanspraak mogen maken op een plek in de play-offs.

JPP en Giants zeer ‘on speaking terms’

Jean Pierre-Paul en de New York Giants zitten voor het eerst sinds zijn vuurwerk incident met elkaar om de tafel. Al die tijd was de defensive end onbereikbaar. Dit liet team eigenaar John Mara vandaag aan een Amerikaans radiostation weten.

Pierre-Paul is een belangrijke schakel in de gelederen van de Giants, maar heeft zijn franchise tag nog altijd niet ondertekent. Willen de Giants iets klaar spelen, dan zullen zij hem daarbij nodig hebben.

Tijdens Fourth of July festiviteiten blesseerde de speler zich aan zijn hand, nadat hij vuurwerk had afgestoken. Het resulteerde onder meer in de amputatie van zijn rechter wijsvinger.

Foto’s: Twitter

2 Reacties
  1. Dennis 5 jaar ago

    Goeie deal! Zonder Wagner hadden de Seahawks misschien wel de playoffs gemist samen met Kuechly de beste mlb in de NFL.

  2. Jeroen 5 jaar ago

    Dez Bryant vs Patmon:

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen