NFL Update: Big Ben tekent bij in Pittsburgh, Harvin naar Bills

Door

Baltimore Ravens v Pittsburgh Steelers

Ook voor de komende vijf jaar zijn de Pittsburgh Steelers verzekerd van hun quarterback Big Ben Roethlisberger. Met het ondertekenen van het contract is het zo goed als zeker dat de tweevoudig Super Bowl winnaar zijn carrière afsluit bij de black, gold & white afsluit.

Afgelopen seizoen was Roethlisberger goed voor 4.952 passing yards, 408 completions plus een completion percentage van 67,1%, allemaal carrière records voor de veteraan. Inmiddels is de man 33 jaar, maar desondanks is de Steelers’ organisatie ervan overtuigd dat hij net als andere illustere quarterbacks (Tom Brady, Peyton Manning) nog tot ver in zijn dertigste op een hoog niveau kan blijven acteren.

Wat ook hielp is dat Big Ben zijn kinderen graag wil groot brengen in Pittsburgh, een stad die hij na elf seizoenen inmiddels zijn ‘thuis’ noemt. Zelf was hij maar wat blij met het nieuwe contract: “Hier is waar ik wil zijn.”, alsdus Roethlisberger.

Mike Wallace tekent bij de Minnesota Vikings
Met het aantrekken van receiver Mike Wallace, hebben de Vikings een belangrijk offensief wapen erbij, iets dat ze ook wel kunnen gebruiken. Via een trade met de Miami Dolphins hebben ze Wallace binnen weten te hengelen. Naast Wallace krijgen ze ook een zevende ronde keuze van de Dolphins, in ruil voor een vijfde ronde keuze voor de NFL Draft van dit jaar.

De trade komt net voor het moment dat de Dolphins Wallace een bonus van drie miljoen dollar hadden moeten uitkeren.

Het afgelopen seizoen was Wallace goed voor 862 receiving yards en tien touchdowns, de meeste van het team. Met 67 receptions was hij goed voor een tweede plek op de statistiekenlijst van het team uit Miami.

Overig nieuws

  • Percy Harvin, de amokmaker die afgelopen seizoen weg werd gestuurd door de Seattle Seahawks, volgt naar alle waarschijnlijkheid Rex Ryan en verkast naar de Buffalo Bills. Hij staat op het punt een contract te tekenen voor één seizoen. Eerder deze maand kozen de Jets ervoor Harvin te laten gaan, nadat ze Brandon Marshall hadden aangetrokken via een ruil met de Chicago Bears.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen