NFL Update: Barack Obama ‘kwaad’ over omstreden call

Door

Wild Card Playoffs - Detroit Lions v Dallas Cowboys
Ook president Barack Obama heeft zijn mening gegeven over de betwiste overtreding in de wedstrijd tussen de Lions en de Cowboys. De president gaf aan dat hij behoorlijk kwaad zou zijn als hij een Lions-fan zou zijn. Maar hij voegde er onmiddellijk aan toe dat hij als fan van de Bears geen enkele medelijden had met de Lions.

De wedstrijd tussen de Lions en de Cowboys was vooral veelbesproken doordat de scheidsrechters in het vierde kwart eerst voor pass interference floten tegen Anthony Hitchens van de Cowboys. Deze overtreding werd echter ingetrokken na onderling overleg. Het was voor de Lions het begin van het einde, want in de rest van de wedstrijd stortte de ploeg in elkaar, met als gevolg een 24-20 zege van de Cowboys.

De controverse was zo groot dat zelfs de president naar zijn mening werd gevraagd in een interview.

“I can’t remember a circumstance in which a good call by one of the refs is argued about by an opposing player of the other team with his helmet off on the field, which in and of itself is supposed to be a penalty. The call is announced and then reversed without explanation. I haven’t seen that before. So I will leave it up to the experts to make the judgment as to why that happened, but I can tell you if I was a Lions fan I’d be pretty aggravated. But given the performance of my Bears, I can’t have too much sympathy for the Lions.”

De NFL gooide gisteren nog wat extra zout in de wonden door nog een foute beslissing van de scheidsrechters toe geven. Op 4th & 6 in de laatste minuten werd Suh van de Lions vastgehouden door een aanvaller van de Cowboys. De league geeft nu toe dat deze overtreding afgefloten had moeten worden. Bij een overtreding had Dallas de down over moeten spelen op 4th & 16 van eigen helft. De kans op een conversie en een kans op de overwinning zou hiermee een stuk kleiner zijn geworden.

Rodgers test kuit vandaag
Detroit Lions v Green Bay Packers
Aaron Rodgers zal later vandaag testen hoe zijn kuit er voor staat. Afgelopen week bleef de quarterback van de Green Bay Packers aan de kant en vandaag zal de club besluiten hoeveel werk Rodgers kan doen in de voorbereiding op het duel met de Cowboys van zondag.

Rodgers raakte in week zestien tegen Tampa Bay geblesseerd en de blessure verergerde een week later in de wedstrijd tegen de Lions. De quarterback moest zelfs twee series vanaf de kant toekijken. De verwachting is dat de waarschijnlijke MVP zondag fit genoeg zal zijn om in actie te komen tegen de Cowboys.

Rechtszaak tegen Hernandez vrijdag van start
Aaron Hernandez Court Appearance
De rechtszaak tegen Aaron Hernandez gaat vrijdag echt van start. Dan wordt begonnen met de selectie van de jury die moet beslissen over de aanklacht tegen de voormalig Patriot. Hernandez wordt verdacht van drie moorden en hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

De rechter heeft al besloten dat de vrienden en familie van Hernandez de rechtszaak bij mogen wonen. Zij kunnen nog opgeroepen worden als getuigen en gewoonlijk mogen mensen dan niet bij de rechtszaak aanwezig zijn omdat ze dan kunnen horen wat andere getuigen te vertellen hebben. Voor nu wordt een uitzondering gemaakt en mogen zijn vriendin en familie toch aanwezig zijn.

Ook op een ander punt werd Hernandez in het gelijk gesteld. De prijzenkast van Hernandez mag zichtbaar zijn tijdens het bezoek van de jury aan het huis van de voormalige ster. De aanklager wilde een doek over de prijzenkast spannen zodat de jury niet onder de indruk kon raken van de footballer. De rechter heeft nu verklaard dat de prijzen een onderdeel van het leven vormen van de voormalig speler van New England.

De veelbesproken moordzaak zal tussen de zes en de tien weken gaan duren en mogelijk moeten ook coach Bill Belichick en eigenaar Robert Kraft van de Patriots getuigen.

St. Louis wil geen prijzenoorlog met LA
St. Louis dreigt de Rams kwijt te raken. Eigenaar Stan Kroenke heeft plannen om een nieuw stadion in Los Angeles te bouwen en de Rams zouden hier volgend jaar al naar toe kunnen verhuizen. St. Louis kan een vertrek van de Rams nog voorkomen, maar een woordvoerder van de stad liet weten dit niet ten koste van alles te gaan doen. “We zullen niet onze portemonnee trekken omdat Los Angeles graag ons team wil hebben.”

De Rams kunnen de huur van het stadion dit jaar omzetten in een jaarlijks opzegbare overeenkomst, waardoor ze gemakkelijk St. Louis moeten kunnen verlaten. De club heeft al langer de wens om een nieuw stadion in de stad te krijgen, en aan het einde van de week komt er waarschijnlijk een voorstel. Het is mogelijk dat de Rams het voorstel van Kroenke alleen gebruiken om St. Louis onder druk te zetten, iets wat volgens de stad niet gaat gebeuren.

“The news today is another reminder of how much competition there can be for National Football League franchises and projects that include NFL stadiums, but it does not change our timeline or approach. It is important to remember this will be a long-term process, but one that the State of Missouri and the St. Louis region are fully pledged to seeing through.”

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen