NFL Update: Arik Armstead, Marcus Peters en Cam Erving tekenen contract

Door

CFFiDaZWgAAWQ4k.jpg-large

Door al het nieuws rondom Tom Brady, de New England Patriots en alle perikelen daaromheen, zou je bijna vergeten dat er nog ander nieuws is ook. Maar een aantal rookies die in de eerste ronde gedraft werden, hebben bij hun teams een contract ondertekend. De San Francisco 49ers kondigden aan een deal te hebben gesloten met Arik Armstead. Marcus Peters mag zich vanaf heden een lid van de Kansas City Chiefs noemen.

Armstead werd in de eerste rond gedraft. De defensive end meet iets langer dan twee meter en weegt ruim 130 kilo. Hij kreeg een All-Pac 12 honourable mention en kwam in 2014 voor Oregon tot 46 tackles, 2,5 sacks, 5,5 tackles for a loss, twee fumble recoveries en één forced fumble.

Ook de Kansas City Chiefs kwamen tot een akkoord met hun first-rounder, cornerback Marcus Peters, een neef van Marshawn Lynch. Peters wordt vergeleken met Jimmy Smith, de cornerback van de Ravens. De 18e pick van de afgelopen draft werd in het verleden de deur gewezen bij Washington, om wat hij zelf noemt ‘jeugdige onbezonnenheden’.

NaVorro Bowman bijna in pre-blessure vorm

Nog meer goed nieuws voor de 49ers. Het gaat steeds beter met NaVorro Bowman, de All-Pro linebacker, die er sinds de 2013 NFC Championship Game uitlag met een zware knieblessure. Zo goed zelfs, dat head coach Jim Tomsula zei dat hij weer bijna de vorm heeft van voor die blessure.

Sinds de aangekondigde retirement van Patrick Willis en het besluit van Chris Borland om na één seizoen te stoppen, hebben de 49ers Bowman absoluut nodig. Samen met Michael Wilhoite zal hij dit seizoen als inside linebacker gaan fungeren.

Cleveland Browns en Cam Erving komen tot een akkoord

De Cleveland Browns hebben ook met hun tweede first-round draft pick een akkoord kunnen bereiken. Eerder al wisten ze nose tackle Danny Shelton vast te leggen en in zijn navolging heeft ook Cam Erving zijn handtekening gezet.

De offensive lineman werd door de Browns als negentiende gekozen. Een goede blokker, kan hij op alle drie de posities uit de voeten.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen