NFL Update: Alex Smith scheurt milt, mist seizoensfinale

Door

Kansas City Chiefs v Pittsburgh Steelers

De Kansas City Chiefs moeten het in hun laatste wedstrijd doen zonder quarterback Alex Smith. Gisteren werd duidelijk dat Smith in de wedstrijd tegen de Pittsburgh Steelers van vorige week een scheur in zijn milt opliep na een flinke klap in zijn buik.

De quarterback speelde de wedstrijd wel uit en trainde ook nog enkele keren afgelopen week, maar bleek daarmee de kwetsuur alleen maar verergerd te hebben. Chase Daniels start daarom zondag in de seizoensfinale tegen de San Diego Chargers, een wedstrijd die sowieso gewonnen moet worden als de Chiefs de play-offs willen halen. Daarnaast is de ploeg uit Kansas City ook nog afhankelijk van de resultaten van de Baltimore Ravens en de Houston Texans.

Met het verlies van Smith nemen de kansen om de play-offs te halen voor de San Diego Chargers juist toe. De Bolts hebben een overwinning op de Chiefs nodig om zich te plaatsen en zien dat scenario lonken, nu Chase Daniel under center speelt bij Kansas City. De laatste keer dat Daniels speelde was vorig jaar, ook in week 17 en ook tegen de Chargers. Toen verloren de Chiefs nipt met 27-24.

Michigan Wolverines melden zich voor Jim Harbaugh

Er is niemand die nog gelooft dat Jim Harbaugh volgend jaar coach is van de San Francisco 49ers. Het hele jaar al wordt er gespeculeerd over de toekomst van Harbaugh, die onder vuur ligt in Californië.

Nu heeft de Universiteit van Michigan zich officieel gemeld voor de veelbesproken coach. In Michigan ging het allemaal niet vanzelf het afgelopen seizoen en ze zien in Harbaugh de man die de ploeg weer op de rit kan krijgen. Nu alleen Oakland zien af te schudden, want bronnen beweren dat ze in Oakland altijd meer zullen bieden dan Michigan om Harbaugh binnen te halen.

 

Cardinals moeten Stanton missen, Ryan Lindley start.

De Arizona Cardinals gaan moeten Drew Stanton waarschijnlijk missen voor de rest van het seizoen. De quarterback stond op het punt van terugkeren, maar nu blijkt dat Stanton een infectie in zijn knie heeft opgelopen. De kijkoperatie die Stanton onderging zorgt ervoor dat Ryan Lindley zal starten als de Cardinals hun reguliere seizoen afsluiten tegen de San Francisco 49ers. In eerste instantie stond rookie Logan Thomas als starter genoteerd.

Maar Thomas heeft het welgeteld één training mogen proberen bij de Arizona Cardinals. Na die dag besloot Bruce Arians dat Ryan Lindley mag starten komende zondag. Lindley is al de nummer drie in de pikorde van Arizona, en speelde afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Succesvol was hij allerminst en dus moest Logan Thomas klaar gestoomd worden. Dit gaat dus niet lukken voor zondag zo blijkt.

Overige headlines

  • Rookie Connor Shaw zal starten op de quarterback positie voor de Cleveland Browns. De South Carolina-alumnus vervangt daarmee de geblesseerde Brian Hoyer en Johnny Manziel. Shaw krijgt tegen de Baltimore Ravens de voorkeur over de pas vastgelegde Tyler Thigpen.
  • Jeff Garcia, oud-speler van de San Francisco 49ers, heeft aangeboden om Colin Kaepernick te begeleiden. Kaepernick loopt het hele seizoen al te stuntelen, waardoor de Niners nu ook al de play-offs missen. Garcia, die eerder werkte met Matt McGloin, Tyrod Taylor en Mark Sanchez, zegt zich te herkennen in het spelerstype van Kaepernick en wil hem graag helpen. Het valt te betwijfelen of de ijdele Kaepernick de hulp ook aanneemt.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Alex Smith heeft dan weer pech. Twee seizoenen terug een mooie reeks bij de 49’ers, raakt geblesseerd, wordt vervolgens definitief vervangen door Kaepernick (die dan i.p.v. hem naar de superbowl mag). En vorig seizoen mooie reeks en in de eerste play-off wedstrijd eruit. En nu milt kapot.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen