NFL Update: Adrian Peterson toch terug op Vikings-veld

Door

De wankele positie van de running back

Adrian Peterson heeft zijn keuze gemaakt: de running back verschijnt toch op het veld van de Minnesota Vikings tijdens de Organized Team Activities (OTA’s). Daarmee is de trade die de 30-jarige atleet wilde forceren – of zelfs een vervroegd pensioen, van de baan.

De soap rondom de ‘werkweigering’ van Peterson kreeg vorige week nog een extra lading, toen hij besloot om via Twitter he-le-maal los te gaan over zijn contract en de hoffelijkheid van de twee partijen (speler en club) die een overeenkomst ondertekenen.

Nu lijkt de lucht geklaard tussen Peterson en de Vikings. De terugkeer van de running back bij vrijwillige workout laat zien dat hij waarschijnlijk in Minnesota blijft. De Vikings zijn verheugd dat ‘All Day’ weer op het veld staat. ‘Er is geen mooier beeld dan wanneer Adrian de bal in zijn handen krijgt’, aldus hoofdcoach Mike Zimmer.

‘Door al het gedoe in mijn leven de afgelopen tijd, wist ik eigenlijk niet wat ik wilde’, verklaart Peterson. ‘Ik wist niet of ik ergens anders wilde spelen, of ik met pensioen wilde gaan of dat ik iets totaal anders wilde doen. Dan komt het advies van mijn ouders en mijn adviseurs als geroepen.’

Bills vs Jaguars alleen via streamingkanaal Yahoo
De NFL is een samenwerking aangegaan met Yahoo om de wedstrijd tussen de Buffalo Bills en de Jacksonville Jaguars live te streamen op internet. De Bills vs Jaguars is de vroege wedstrijd (14.30 uur) op het heilige gras van Wembley in Londen op zondag 25 oktober (speelronde 7).

Het is voor het eerst dat een American football-game (bijna) alleen wordt uitgezonden op het wereldwijde web. Gelukkig voor de bewoners van Buffalo en Jacksonville wordt de wedstrijd bij hen wél op de beeldbuis uitgezonden; de rest van de wereld kan de matchup volgen via het streamingkanaal van Yahoo.

Het is een volgende stap van NFL Commissioner Roger Goodell om de sport innovatiever aan het (wereldwijd) publiek te tonen. Logischerwijs gaat deze stap hand in hand met een nieuwe inkomstenbron voor de NFL. De verwachting is dat er volgend seizoen meer wedstrijden internet only worden uitgezonden.

Mariota: man van de maand mei
Het eerste succes voor rookie quarterback Marcus Mariota is binnen. De spelverdeler van de Tennessee Titans verkocht de meeste jerseys in de maand mei, volgens NFLShop.com. De nieuwkomer verslaat daarmee mede-nieuwkomer Jameis Winston van de Tampa Bay Buccaneers. Om welke hoeveelheid shirts met naam het gaat, wordt nooit bekend gemaakt. Dit is de complete top-10 van mei:

  1. Marcus Mariota
  2. Jameis Winston
  3. Tom Brady
  4. Russell Wilson
  5. Odell Beckham Jr.
  6. Rob Gronkowski
  7. Colin Kaepernick
  8. Dez Bryant
  9. Aaron Rodgers
  10. Peyton Manning

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen