NFL TNF Recaps – Preseason week 3

Door

Week 3 is voor veel spelers de belangrijkste week van de preseason. Wie zijn de starters en wie vallen als eerste af van de 90 koppige selectie. Gisteravond stonden er drie interessante wedstrijden op het programma. Arizona Cardinals at Tennessee Titans: wie wordt de starting quarterback van de Cardinals Kevin Kolb of John Skelton? Hoe gaat Jake Locker het doen, nadat hij deze week te horen kreeg de starting quarterback te zijn voor de Titans. Greenbay Packers at Cincinatti Bengals: ligt de Greenbay offense op schema en zijn Andy Dalton en AJ Green een duo om naar uit te kijken het komende seizoen? Als laatste wedstrijd de Jacksonville Jaguars at Baltimore Ravens: hoe doen de Jags het zonder Maurice Jones-Drew tegen de sterke Ravens defense en kan Joe Flacco laten zien dat hij een elite quarterback is, zoals hij dat zelf claimt te zijn.

Arizona Cardinals at Tennesse Titans 27-32

Tennessee domineert de wedstrijd, maar laat de overwinning nog bijna uit de vingers glippen. De wedstrijd was amper begonnen, maar iedereen zat al op het puntje van z’n stoel in LP Field toen Marc Mariani op het veld bleef liggen nadat hij een kick-off had geretourneerd. Zijn onderbeen, bungelend aan zijn lichaam, moet menig maag hebben omgedraaid. De wedstrijd ging verder zonder hem en verwacht werd dat de defense van de Cardinals Jake Locker meteen onder druk zouden zetten. Niets was minder waar, Jake Locker speelde goed en completeerde 11 van zijn 20 pogingen voor 134 yards en twee touchdowns.

Ken Wisenhunt, headcoach van de Cardinals, zal niet blij zijn geweest met de prestaties van zijn team de eerste helft. Vechtend voor de starting quarterback job was Kevin Kolb iets minder slecht dan John Skelton. Skelton was 4-10 voor 41 yards en een INT en Kolb 17-22 voor 156 yards, 1 TD en 2 INT. Kevin Kolb liet wel zien dat hij na zijn twee intercepties, waaronder een pick 6, een goede drivekan leiden. Ryan Lindley, de 3e quarterback van de Cardinals, pakte samen met runningback William Powell nog bijna de overwinning, maar door nog twee turnovers kon Matt Hasselbeck het karwei afmaken voor Tennessee.

Greenbay Packers at Cincinatti Bengals 27-13

Er wordt dit jaar veel verwacht van het duo Andy Dalton en AJ Green, maar zij hebben geen hoofdrol voor zich kunnen opeisen in de wedstrijd tegen de Packers.

Dalton was 5-17 voor 40 yards en Green maar 1 reception voor 3 yards. Aaron Rodgers deed het beter met 12-22 voor 154 yards, 0 TD, 1 INT. Daarnaast was hij de leading rusher van de wedstrijd met zes pogingen voor 52 yards en twee touchdowns.

De Bengals defense heeft deze preseason veel last van blessures en daar is er weer één bij gekomen, linebacker Manny Lawson verliet het veld met een liesblessure.

De starting defense van de Packers laat vooruitgang zien en hield de Bengals tot zes punten in de eerste helft. In de tweede helft kregen ze nog wel een touchdown tegen maar zagen ze er verder solide uit door in totaal maar 9 first downs weg te geven.
Jacksonville Jaguars at Baltimore Ravens 17-48

De Baltimore Ravens liepen gisteravond over de Jacksonville Jaguars heen. Joe Flacco, QB van de Ravens, speelde iets meer dan een helft en liet zien dat hij zijn woorden wil waarmaken. 27-36 voor 266 yards, 2 TDs en 1 INT zijn indrukwekkende cijfers. Zijn vervanger werd ook geen strobreed in de weg gelegd; Tyrod Taylor ging 7-9 voor 139 yards, 2 TD en 1 INT.

In deze wedstrijd werd voor de Jaguars wel duidelijk dat zij zonder runningback Maurice Jones-Drew niet over veel stootkracht beschikken en zeker niet tegen een sterke defense. Zijn vervanger, Rashad Jennings, deed het redelijk met 13 pogingen voor 57 yards. Pluspunt voor de Jaguars is wel dat 1st round pick Justin Blackmon wederom een goede wedstrijd speelde met 4 receptions voor 72 yards.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen