NFL straft Suh : twee wedstrijden schorsing

Door

Ondanks openbare excuses van Ndamukong Suh naar aanleiding van zijn gedrag in het thuisduel tegen de Green Bay Packers, heeft de NFL de defensive tackle toch een straf opgelegd. Suh moet de komende twee wedstrijden van de Lions toekijken.

Volgens de NFL was de overtreding die Suh donderdag maakte, hij maakte een stampende beweging op Packers guard Evan Dietrich-Smith arm, zijn vijfde overtreding in de laatste twee seizoenen en was daarmee de maat vol. In de twee wedstrijden schorsing is inbegrepen dat hij niet mee mag trainen of deel mag nemen aan teamactiviteiten gedurende die schorsing.

Omdat hij geen salaris zal ontvangen gedurende de schorsing zal de defensive tackle zo’n 164.000 dollar mislopen.

Suh kan tot en met vrijdag in beroep gaan deze schorsing. Mocht hij echter akkoord gaan met de schorsing, dan zal hij de wedstrijden tegen de New Orleans Saints en Minnesota Vikings moeten missen.

Eerder deze week had Suh nog telefonisch zijn excuses aangeboden aan Roger Goodell, de baas van de NFL, in de hoop om niet gestraft te worden. Opmerkelijk, aangezien hij nog eerder deze maand op bezoek was geweest bij Goodell om zo duidelijk te krijgen wat nou wel precies wél en niet mag in de NFL. Drie weken later bleek hij toch niet zo goed geluisterd te hebben.

Voor de Lions krijgt de verwijdering van Suh nog een extra staartje. Naast de standaard boete van 25.000 dollar die een team ontvangt nadat een speler is weggestuurd, krijgen ze ook nog eens een boete van 50.000 dollar daar boven op. Dat komt omdat het team dit seizoen al meer dan 100.000 dollar aan boetes heeft ontvangen.

Foto: foxsports.com

Ook leuk om te lezen