NFL seizoen opent met de Patriots tegen de Steelers

Door

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks

Op donderdag 10 september begint het nieuwe NFL seizoen weer. Om 02:30 Nederlandse tijd zal er door de Patriots en de Steelers afgetrapt worden in Gillette Stadium. Drie dagen later zijn er ook alweer een aantal krakers te zien met onder andere de Green Bay Packers die op bezoek gaan bij de Chicago Bears, de Ravens tegen de Broncos en de Cowboys tegen de Giants. Hieronder nemen we nog een kijkje naar de meest aansprekende wedstrijd per speelweek in de NFL:

Week 2 – Seattle Seahawks @ Green Bay Packers

Rematch van de 2014 NFC Championship Game. Dit keer zonder Brandon Bostick die het voor de Packers kan verpesten, want die is vertrokken naar de Minnesota Vikings.

Week 3 – Philadelphia Eagles @ New York Jets

In week 3 is er de terugkeer van Mark Sanchez en Tim Tebow in New York. Beide quarterbacks stonden ooit voor de Jets op het veld en voor beiden liep het niet goed af. Reken er dus maar op dat ze zichzelf nog een keer willen bewijzen.

Week 4 – Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers

Wat een heerlijke affiche voor Thursday Night Football. De Ravens en Steelers rivaliteit is één van de mooiste in de NFL op het moment.

Week 5 – New England Patriots @ Dallas Cowboys

Deze wedstrijd wordt voor de Cowboys de wedstrijd waarin ze moeten bewijzen dat ze mee gaan doen om de titel of dat ze weer vroeg in de race afhaken. Als ze kunnen winnen van de Patriots dan zit er voor Cowboys fans nog veel moois aan te komen dit seizoen.

Week 6 – New York Giants @ Philadelphia Eagles

Monday Night Football tussen deze twee teams is altijd genieten. Met veel op het spel voor zowel Chip Kelly als Tom Coughlin wordt dit een ‘must see’.

Week 7 – Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers

Het lijkt er op dat de NFL hun best doet om Thursday Night Football wat meer allure te geven, en met wedstrijden als dit gaat dat zeker lukken.

Week 8 – Green Bay Packers @ Denver Broncos

Twee van de beste quarterbacks staan in week 8 tegenover elkaar als Aaron Rodgers en de Green Bay Packers op bezoek komen bij Peyton Manning en de Denver Broncos.

Week 9 – Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys

In week 9 zien we de terugkeer van DeMarco Murray in Dallas. De kans is groot dat hij zou luid wordt uitgejoeld bij zijn entree dat het mega scherm boven het veld in tweeën barst.

Week 10 – New England Patriots @ New York Giants

Twee maal verloren de Patriots een Super Bowl van de Giants in recente jaren. Tel daar de overwinning in 2011 bij op en je hebt een winning streak van drie wedstrijden voor de Giants. Wat zullen Brady en Belichick die graag willen doorbreken.

Week 11 – Buffalo Bills @ New England Patriots

Rex Ryan won in zes jaar tijd vier keer van de Belichick en de Patriots. Als hij de AFC East wil winnen dan zal dat toch echt beter moeten met Buffalo.

Week 12 – Chicago Bears @ Green Back Packers

Drie mooie wedstrijden weer op Thanksgiving waarbij de clash tussen de Bears en de Packers een heerlijk toetje is na het voorgerecht van de Eagles tegen de Lions en het hoofdgerecht van de Panthers tegen de Cowboys.

Week 13 – New York Jets @ New York Giants

Deze wedstrijd wordt elke vier jaar ongeveer gespeeld en elke keer wordt heel New York voor een weekend verdeeld in twee kampen. Een leuke kans om vier jaar lang te mogen zeggen wie kampioen van New York is.

Week 14 – Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals

De titelstrijd in de AFC North zal dit jaar spannend worden. Grote kans dat na week 14 één van deze twee teams niet meer mee doet in die strijd.

Week 15 – Houston Texans @ Indianapolis Colts

Het vertrek van Andre Johnson naar de Indianapolis Colts kwam hard aan bij de Texans. In week 15 krijgen ze de kans om te laten zien dat ze ook zonder hem kunnen winnen.

Week 16 – Green Bay Packers @ Arizona Cardinals

De strijd om de seeding in de play-offs is in week 16 volop aan de gang. Zowel de Packers als de Cardinals zullen hun belangen dit weekend proberen te verdedigen.

Week 17 – New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

De NFC South is een rare divisie op het moment, en het zou best wel weer eens kunnen dat we volgend seizoen alweer pas in de laatste wedstrijd een winnaar hebben van de divisie.

Het volledige speelschema is hier te lezen.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Jeroen 6 jaar ago

    10 september, staat genoteerd.

  2. Dennis 6 jaar ago

    Jammer had gehoopt dat de Patriots zouden openen tegen de Bills of de Jets.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen