NFL schorst Steelers’ James Harrison: LOL!!!

Door

 

 

Wie niet horen wil, moet maar voelen, moeten ze bij de NFL hebben gedacht. Boetes hielpen in het verleden niet, en dus besloot de league Pittsburgh Steelers’ James Harrison deze week voor een duel te schorsen, vanwege zijn helmet-to-helmet hit op Colt McCoy. De quarterback van de Cleveland Browns liep bij de botsing een hersenschudding op.

De linebacker, een van de beste in de game, heeft daarmee een primeur in handen. Nooit eerder werd een speler geschorst voor een illegal hit met de helm. Harrison is echter een een onverbeterlijke recidivist. Volgens de NFL heeft Harrison zich de voorbije drie seizoenen namelijk liefst vijf keer schuldig gemaakt aan illegal hits ten opzichte van quarterbacks.

En, redeneert de commissaris Roger Goodell, boetes helpen in het geval van de Steeler kennelijk niet. Afgelopen seizoen dropte de linebacker namelijk maar liefst $125.000 in de boetepot, maar hij ging afgelopen donderdag niettemin opnieuw opzichtig in de fout.

Harrison gaat, tegen beter weten in, tegen de schorsing in beroep. Hij redeneert dat de een schorsing (en/of boete) voor zijn actie onterecht is, omdat McCoy met de bal in zijn hand was begonnen te rennen en dus vogelvrij was. De NFL is het daarmee oneens en zegt dat een passer buiten de pocket tegen een verdediger die z’n helm gebruikt als wapen dezelfde bescherming verdient als in de pocket.

James Harrison had op zijn Twitter-account overigens slechts een korte, maar krachtige reactie: LOL!!!

Ook leuk om te lezen