NFL schorst Aldon Smith voor één jaar

Door

Green Bay Packers v San Francisco 49ers

Oakland Raiders-verdediger Aldon Smith is door de NFL zojuist voor één jaar geschorst. De schorsing gaat per direct in en dat betekent dat de Raiders het de rest van het seizoen zonder de getalenteerde Smith moeten gaan doen.

De schorsing is een gevolg van een incident dat 6 augustus plaatsvond in Santa Clara waarbij Smith onder invloed achter het stuur zat, en ook beschuldigd werd van het aanrijden van een persoon en vandalisme. Smith stond op dat moment nog onder contract bij de San Francisco 49ers, maar zij namen snel hierna afscheid van het 26-jarige enfant terrible.

Voor Smith is het niet de eerste keer dat hij in opspraak komt en wordt geschorst. Vandaar dat de NFL hem dusdanig zwaar bestraft, en dit was ook de reden dat de Oakland Raiders eerder dit jaar voorzichtig waren door hem een éénjarig contract aan te bieden.

Toch heeft het er voorlopig alle schijn van dat de Raiders, ondanks de schorsing, ook in de toekomst verder willen gaan met Smith, die dit jaar in negen wedstrijd 3.5 sacks noteerde en in 2012, in zijn tweede jaar bij de 49ers, nog tot 19.5 sacks kwam.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen