NFL Recaps: Vikings, Bengals en Redskins winnen

Door

Adrian PetersonMinnesota Vikings @ Houston Texans 23-6

In de spannende race om de NFC wildcards hebben de Minnesota Vikings zeer goede zaken verricht. In Houston boekte de ploeg van Adrian Peterson een indrukwekkende overwinning op de Houston Texans. Op een dag dat Peterson ‘maar’ 86 rushing yards had was het de defense van Minnesota die ijzersterk was. Houston kwam niet verder dan twee field goals en wist voor het eerst sinds 2006 geen touchdown te scoren in een wedstrijd.

De Texans staan nu met hun 12-3 record vooralsnog eerste in de AFC, maar Denver kan met een overwinning later vandaag op gelijke hoogte komen. Minnesota staat 9-6 en heeft haar lot vooralsnog in eigen handen, als er volgende week gewonnen wordt van Green Bay kunnen de Vikings zich op gaan maken voor de playoffs. (JK)

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers 13-10

Voor het 2e jaar op rij gaan de Bengals met Andy Dalton naar de playoffs en de manier waarop was indrukwekkend. In een slordige wedstrijd waarin de defenses de boventoon voerden wisten de Bengals toch met de overwinning ervandoor te komen. Even leek het erop dat men richting overtime zou gaan maar in de absolute slotfase maakte Ben Roethlisberger een cruciale fout. Een pass richting Mike Wallace werd onderschept door Reggie Nelson en hierdoor kon kicker Josh Brown aanleggen voor een 43-yard field goal. En na een misser vanaf 56 yards was Brown ditmaal wel succesvol. De Bengals zijn hiermee verzekerd van een wildcard in de AFC terwijl het tumultueuze seizoen voor ‘Big Ben’ en de Steelers in mineur eindigt, zij zullen er in de playoffs niet bij zijn. (JK)

Washington Redskins @ Philadelphia Eagles 27-20

De Washington Redskins (9-6) houden zicht op de titel in de NFC East met een nipte zege op de teleurstellende Philadelphia Eagles (4-11). Bij de Redskins keerde Robert Griffin III terug op de quarteback positie nadat hij de vorige wedstijd had moeten missen door een knieblessure. De rookie of the year kandidaat was goed voor 198 yards, twee touchdowns en één interception. De Eagles drongen in het vierde kwart nog aan maar konden de gelijkmaker niet meer afdwingen. Aan de zijde van de Eagles werd Michael Vick nog altijd op de bank gehouden.

Zijn vervanger Nick Foles was goed voor 345 yards, één touchdown en één interception. Rookie kicker Kai Forbath van de Redskins raakte zijn 17e achtereenvolgende field goal, een nieuw NFL record voor rookie kickers. (JL)

New Orleans Saints @ Dallas Cowboys 34-31
De New Orleans Saints hebben de Dallas Cowboys in een lastig parket gewerkt. Door het verlies in overtime van de Cowboys moet er volgende week in Washington gewonnen worden van de Redskins en zijn ze afhankelijk van andere uitslagen. Tony Romo leidde Dallas naar overtime door een touchdown op Miles Austin met nog vijftien seconden te gaan. (LB)

Tennessee Titans @ Green Bay Packers 7-55

De Green Bay Packers hadden in eigen huis geen kind aan de Tennessee Titans (5-10). De bezoekers, die al geen kans meer maakten om de playoffs nog te bereiken, verschenen ongeïnspireerd op het gras van Lambeau Field. De Packers (11-4) zijn nog in de race voor een bye in de eerste ronde van de playoffs en begonnen wel scherp aan de wedstrijd. Na twee kwarten stonden de Packers onder leiding van Aaron Rodgers (342 yards, 3 touchdowns en een rushing touchdown) al met 0-20 voor.

De onlangs teruggekeerde running back Ryan Grant (80 yards en 2 touchdowns) leidde de Packers in de tweede helft naar een voorsprong van 0-55. Laat in het vierde kwart wist Titans quarterback Jake Locker met een passing touchdown de donut op het scorebord uit te wissen. (JL)

Oakland Raiders @ Carolina Panthers 6-17
New England Patriots @ Jacksonville Jaguars 23-16
Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs 20-13
Buffalo Bills @ Miami Dolphins 10-24
San Diego Chargers @ New York Jets 27-17
St. Louis Rams @ Tampa Bay Buccaneers 28-13

Recaps door Justin Kevenaar, Lennart Beishuizen en Jasper Laman

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen