NFL Recaps: Seahawks verslaan 49ers met gemak

Door

Russell Wilson
San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks 13-42
Hawks’ quarterback Russell Wilson heeft op prime time laten zien waarom hij de offensive rookie of the year moet worden. Onder zijn leiding versloegen de Seahawks divisie-rivaal 49ers met speels gemak. De Seahawks kwamen al vroeg op een comfortabele voorsprong dankzij een rushing en receiving touchdown van runningback Marshawn Lynch.

Net toen de 49ers wat terug leken te doen door een field goal van David Akers lieten de Seahawks zien dat zij over uitstekende special teams beschikken. De field goal werd geblockt en vervolgens naar de endzone gerend door cornerback Richard Sherman voor een 21-0 voorsprong. De Hawks scoorden nog drie touchdowns door passes van Wilson op Anthony McCoy en tweemaal Doug Baldwin.

Door de overwinning hebben de Seahawks zich geplaatst voor de play-offs. Bij winst tegen de St. Louis Rams volgende week en verlies van de 49ers tegen de Arizona Cardinals kunnen de Seahawks ook nog de divisie winnen. De Hawks zijn dit jaar ongeslagen in het eigen Century Link Field en scoorden de laatste drie wedstrijden meer dan veertig punten. (LB)

New York Giants @ Baltimore Ravens 14-33

De Baltimore Ravens boekten een overwinning die uiterst belangrijk was voor het zelfvertrouwen. Beide teams hadden ondanks hun winning records nogal wat slecht indrukken achtergelaten de afgelopen weken en wilden deze wedstrijd gebruiken om weer op koers te komen. Voor de Giants werd het leed hiermee alleen maar erger, na een afstraffing tegen Atlanta vorige week (38-0) was men ook vandaag kansloos tegen de Ravens. De Raven defense was weer dominant als vanouds en onder de nieuwe offensive coordinator Jim Caldwell kwam de ploeg tot maarliefst 533 offensive yards, een record dit seizoen voor de Ravens. Joe Flacco eindigde dan ook met 309 passing yards en twee TD’s.

De Baltimore Ravens grijpen hiermee de AFC North titel en kunnen daarnaast ook mentaal nu een stuk beter de playoffs in gaan, New York daarentegen zal zijn titel niet kunnen verdedigen mits er een wonder plaatsvindt. De NFC East kan namelijk niet meer gewonnen worden en voor de wildcard is New York van dusdanig veel teams afhankelijk dat het schier onmogelijk lijkt. (JK)

Cleveland Browns @ Denver Broncos 12-34

De Denver Broncos hadden in eigen huis geen problemen met de Cleveland Browns. Peyton Manning (339 yards en 3 TD’s) en Von Miller (2 sacks) lieten maar weer eens zien hoe gevaarlijk dit team kan zijn. Daarnaast had receiver Demariyus Thomas ook een goede dag met 9 receptions voor 102 yards en een TD. De Broncos staan dankzij deze plichtmatige overwinning 2e in de AFC omdat Houston de tiebreaker wint. Maar met een wedstrijd tegen Kansas City in het verschiet en met de wetenschap dat Houston uit tegen Indianapolis speelt zouden Manning en co. op de laatste dag zomaar naar de 1e plaats kunnen stijgen. (JK)

Chicago Bears @ Arizona Cardinals 28-13

Na drie nederlagen op rij wisten de Bears eindelijk weer eens te winnen, de teleurstellende Cardinals moesten er in de woestijn aan geloven. Aanvallend was er niet veel spektakel aan de kant van Chicago (Cutler was maar 12/26 en 146 yards en 1 TD) maar het was de defense die de wedstrijd deed kantelen in het voordeel van Chicago. Met uiteraard een hoofdrol voor Charles Tillman die voor de derde maal dit seizoen een interception terugbracht voor een touchdown. Dankzij deze overwinning mogen de Bears altijd nog hopen op de playoffs. Volgende week zal uit bij Detroit gewonnen moeten worden, en mocht dat gebeuren dan moet men hopen dat aartsrivaal Green Bay een handje helpt door Minnesota te verslaan, alleen op die manier kunnen de mannen van Lovie Smith nog de playoffs behalen. (JK)

Recaps door Lennart Beishuizen (LB) en Justin Kevenaar (JK)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen