NFL Recap: Cowboys en Seahawks domineren

Door

NFL Recap - Cowboys en Seahawks domineren

Het late affiche van de 16e speelzondag in de NFL was op voorhand een om de vingers bij af te likken. Regerend kampioen Seattle (10-4) moest op bezoek in de woestijn van Arizona om het tegen divisiegenoot en koploper in de NFC West, de Cardinals (11-3), op te nemen. Wanneer de ‘Cards’ een thuisoverwinning zouden boeken, dan eist Arizona de divisietitel op. Een overwinning van de ‘Hawks’ houdt de strijd nog open in de NFC West.

First Down
Maar in Glendale stond er maar één ploeg op het veld: de Seattle Seahawks. De ploeg domineerde aan beide kanten van de bal tijdens Sunday Night Football en liet met een 35-6 overwinning zien wie de baas is in de west-divisie van de NFC.

Na een puntloze eerste kwart waren het de Cardinals die als eerste punten op het scorebord zetten met een field goal door de jonge Chandler Catanzaro. Daarna gooide quarterback Russell Wilson een touchdown voor 80 yards naar tight end Luke Willson en liep running back Marshawn Lynch een touchdown voor 6 yards in de endzone.

Na de rust was het weer rookie-kicker Catanzaro die voor de enige punten voor Arizona zorgde. Opvallend was dat het daarna weer de beurt was aan Willson (3 receptions, 139 yards, 2 TD’s) en Lynch (10 attempts, 113 yards, 2 TD’s) met respectievelijk een touchdown-vangbal en touchdown-loop. Vooral de zespunter van de Seattle-running back was indrukwekkend en deed denken aan zijn break-run tegen de New Orleans Saints enkele jaren geleden in de play-offs, waaraan hij zijn bijnaam ‘Beast Mode’ dankt:

Ook spelverdeler Wilson (20/31, 339 yards, 2 TD’s) liep nog een touchdown voor 5 yards binnen.

De Cardinals konden daar niets tegenover brengen. Quarterback Ryan Lindley (18/44, 216, 1 INT) lag telkens – met vier sacks – onder vuur door de sterke D-line van Seattle, het grondspel kwam niet uit de verf – in totaal 29 yards – en wide receivers Michael Floyd en Larry Fitzgerald werden in toom gehouden door de veelbesproken ‘Legion of Boom’.

Door de overwinning nemen de Seattle Seahawks (11-4) seed #1 in de NFC over van de Arizona Cardinals (11-4) , die naar seed #6 tuimelen. Seattle heeft de divisiewinst volgende week voor het grijpen tegen de lastige St. Louis Rams. Voor Arizona is te hopen dat de Seahawks ten onder gaan tegen de ploeg van Jeff Fischer en dat het woestijn-team zelf wint van de San Francisco 49ers, anders moeten ze genoegen nemen met seed #5 of #6 in de NFC.

Third and long
* Door de onverwachte nederlaag van de Philadelphia Eagles tegen de Washington Redskins afgelopen zaterdag, konden de Dallas Cowboys met een overwinning de titel in de NFC West opeisen. Tegen de Indianapolis Colts – die met grote voorsprong al divisiewinnaar waren – is altijd lastig, maar gisteren liet Dallas geen spaan heel van Andrew Luck & Co: 7-42.

Vooral Tony Romo speelde een erg goede wedstrijd met vier touchdowns en het verbreken van Troy Aikman’s franchise record voor yards passing met 29 yards op 32,971 yards. Door de winst pakken de Cowboys (11-4) de divisietitel en hebben ze momenteel seed #3 in de NFC in handen. Spelverdeler Luck werd eerder naar de kant gehaald na twee intercepties en vervangen door Matt Hasselbeck. De Colts hebben seed #4 in de AFC in handen.

* De Buffalo Bills maakten theoretisch nog een kans op de play-offs en dan lijkt een wedstrijd tegen de Oakland Raiders ideaal. Maar, net zoals de 49ers enkele weken geleden, gingen ook de buffels het schip in: 24-26. Rookie-quarterback Derek Carr (17/34, 214 yards, 2 TD’s) is het lichtpuntje voor de toekomst in Oakland, want hij speelde wederom een solide wedstrijd. Net zoals voor de Raiders (3-12) zit het seizoen voor de Bills (8-7) erop.

* In een wedstrijd die nergens meer om ging, boekten de New York Giants een overwinning tegen de St. Louis Rams: 37-27. Beide ploegen hielden enigszins gelijke tred, maar uiteindelijk trokken de G-Men aan het langste eind. Spelverdeler Eli Manning gooide drie touchdowns, waarvan twee naar Odell Beckham Jr. (8 receptions, 148 yards).

Extra Point
Daarom besluiten we deze recaps met een Extra Point die volledig bestaat uit momenten gisteravond van Odell Beckham,  die toch wel nadrukkelijk kans maakt op de Rookie of the Year-award.

Great route-running:

Opstootje #1:

Opstootje #2:

Retaliate:

Opstootje #3:

…en het handelsmerk van ODB:

Foto: Getty Images

1 Reactie
 1. Wouter 6 jaar ago

  Lang geleden dat ik een Quarterback een run van 55 yards heb zien maken.
  Russell Wilson gaat weer heel ver komen met de Hawks.

  Ik heb de Hawks een seizoen lang gevolgd in 1983 (exchange student in Wenatchee, Wa). Mijn hostfamily had een seasonticket. 4 X geweest. 3 uur rijden heen, 3 uur terug.

  QB was Jim Zorn, held van de ploeg Steve Largent.
  Mijn held was The Kingdome, zoiets had ik nog nooit meegemaakt!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen