NFL Power Rankings – Week 17

Door

Detroit Lions v New England Patriots
Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van de ranking van vorige week.

1. (1) New England Patriots (12-4): Aan het feit dat de Patriots verloren van de Bills mag geen enkele waarde, behalve een statistische, aan toegekend worden. Te veel spelers kregen rust. Dit waren niet de Pats die we zullen zien in de play-offs.

2. (2) Seattle Seahawks (12-4): Wederom een goede wedstrijd van de Seahawks. De beloning: thuisvoordeel in de NFC.

3. (3) Green Bay Packers (12-4): Zelfs met een kuitblessure bleek Aaron Rodgers de Packers naar de AFC North titel te kunnen loodsen.

4. (4) Dallas Cowboys (12-4): Tony Romo, DeMarco Murray en Dez Bryant bewezen tegen de Redskins wederom een geweldig trio te zijn. De on-side kick met dertien punten voorsprong was een mooi moment.

5. (5) Denver Broncos (12-4): De Broncos imponeren de laatste weken niet en tegen de Raiders was het zondag niet anders. Early exit?

Tampa Bay Buccaneers v Detroit Lions

6. (6) Detroit Lions (11-5): De uitstekende verdediging kon de aanval van de Packers niet stoppen. Volgende week wederom een grote uitdaging in het trio van de Cowboys! Maar dan zonder Suh.

7. (8) Pittsburgh Steelers (11-5): Antonio Brown to the rescue! Na het verlies van Le’Veon Bell bewees hij zijn gewicht in goud waard te zijn!

8. (7) Cincinnati Bengals (10-5-1): Als Dalton INT’s blijft gooien wordt het een kort optreden in de play-offs voor de Bengals.

9. (9) Indianapolis Colts (11-5): Good Old Matt Hasselbeck mocht nog een paar ballen gooien en voegde en passant nog een TD aan zijn totaal toe. Maar het grootste nieuws was dat Andrew Luck het franchise record van gegooide yards overnam van ene Peyton Manning.

10. (12) Baltimore Ravens (10-6): Het was niet best. Het ging niet gemakkelijk. Maar de ultieme beloning, het behalen van de play-offs, is een feit. Met dank aan een geweldige prestatie van de D!

Carolina Panthers v Philadelphia Eagles

11. (13) Philadelphia Eagles (10-6): Het begon zo mooi. Om dan als een nachtkaars uit te gaan. Ze winnen tenminste de laatste wedstrijd. Dat is tenminste iets.

12. (15) Houston Texans (9-7): Ze deden wat ze moesten doen. Zelfs na het verlies van Arian Foster bleef de ploeg onder leiding van QB Case Keenumhet gaspedaal indrukken. Mooi eerste seizoen voor HC Bill O’Brien.

13. (16) Kansas City Chiefs (9-7): Het hele seizoen geen enkele TD door een wide receiver. Even leek het erop dat het in de laatste wedstrijd wel zou lukken. Een fumble gooide roet in het eten. Volgend jaar maar weer proberen.

14. (10) Arizona Cardinals (11-5): Van je laatste zes wedstrijden er vier verliezen geeft weinig vertrouwen voor de play-offs. Al mag je dan tegen de Panthers.

15. (11) San Diego Chargers (9-7): Dat was niet best. In een must win wedstrijd slecht spelen kan. Maar zo slecht…

Carolina Panthers v Atlanta Falcons

16. (18) Carolina Panthers (7-8-1): Ze wilden de overwinning meer dan de Falcons. De eerste ploeg sinds de 60er jaren die met een losing streak van zes wedstrijden het post season weet te halen.

17. (17) Buffalo Bills (9-7): Elke overwinning is er eentje. Dus ook de nietszeggende overwinning op de Patriots.

18. (14) Miami Dolphins (8-8): Was dit het einde van Mike Wallace in Miami? Het zou zo maar kunnen. De D die de overwinningen vaak veiligstelde, stelde tegen de Jets zwaar teleur.

19. (19) Cleveland Browns (7-9): De Browns bewezen zichzelf, de fans en Josh Gordon geen dienst door de laatste te schorsen voor de seizoenfinale tegen de Ravens. Gordon will walk en daarmeebewijzen ze eens te meer dat ze nog een lange weg te gaan hebben in Cleveland! Ook al hebben ze twee eerste ronde draft picks dit jaar.

20. (20) Minnesota Vikings (7-9): De Vikings bewezen maar weer eens, nu tegen de Bears, dat ze er aan komen. Jaartje of twee en dan is het een serieuze play-off kandidaat.

Carolina Panthers v Atlanta Falcons

21. (21) Atlanta Falcons (6-10): Win and you’re in! Helaas voor de Falcons konden ze het niet bolwerken tegen de Panthers. Mike Smith is mede daarom exit. Al zal het drama in Londen ook meegeholpen hebben!

22. (22) San Francisco 49’ers (8-8): Altijd fijn om je laatste wedstrijd te winnen moet ook Jim Harbaugh gedacht hebben.

23. (23) New York Giants (6-10): Als de ploeg verdedigend beter wordt, dan kan het volgend jaar echte tegenstand bieden. Aanvallend zal het volgend jaar, net als nu, draaien om Odell Beckham Jr.

24. (24) St. Louis Rams (6-10): Ze gaven leuk tegenstand tegen de Seahawks. Met name de eerste helft was indrukwekkend. Ze konden echter niet het huzarenstukje, winnen van de Seahawks in eigen huis, herhalen.

25. (25) New Orleans Saints (7-9): Er werd wel gewonnen van de Buccaneers al zag het er lange tijd uit dat ook dat niet zou lukken. Snel vergeten dit seizoen.

Chicago Bears v Green Bay Packers

26. (26) Chicago Bears (5-11): Trestman out! Dat is geen verrassing te noemen na een dramatisch seizoen. Cutler ook?

27. (27) Washington Redskins (4-12): Washington vs Dallas zijn altijd speciale wedstrijden. Toch konden de mannen van RGIII niet voorkomen dat de Cowboys een eenvoudige overwinning behaalden.

28. (28) New York Jets (4-12): Going out with a bang moet Rex gedacht hebben. Kantoor leeghalen en rustig een paar dagen bijkomen op het strand van Miami beach na de overwinning op de Fins en het onvermijdelijke ontslag.

29. (29) Jacksonville Jaguars (3-13): Al hadden ze niets om voor te spelen, ze speelden goed in de laatste wedstrijd van het seizoen.

30. (30) Oakland Raiders (3-13): Daar werden de Raiders weer duidelijk gewezen op al hun tekortkomingen.

31. (31) Tampa Bay Buccaneers (2-14): Tanken? You play to win the game, aldus Lovie Smith, die dat had afgekeken van legende Herm Edwards. Dat ze verloren kwam niet als verrassing.

32. (32) Tennessee Titans (2-14): Zullen ze het aandurven om Jameis Winston te nemen met de #2 draft pick?

 

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen