NFL Power Rankings – Week 17

Door

St. Louis Rams v Seattle Seahawks

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Seattle Seahawks (13-3): Thuisvoordeel in de play offs tot aan de Super Bowl. Ben benieuwd of ze hun favorietenstatus gaan verzilveren met een Vince Lombardi trofee.
2. (2) Denver Broncos (13-3): Wat een aanval. Offensieve records werden verbroken alsof het niets was. In deze vorm de grote favoriet in de AFC.
3. (3) San Francisco 49’ers (12-4): Als ze de Super Bowl willen bereiken zullen ze op Lambeau Field en in Seattle moeten winnen. Met deze ploeg moet dat lukken.
4. (4) Carolina Panthers (12-4): Het was moeilijk, 21-20 overwinning op Atlanta, maar het doel is bereikt. Bye in de eerste week van de play offs. Gevaarlijke outsider met een ijzersterke D.
5. (5) New England Patriots (12-4): Het wordt interessant om te zien hoe de Pats gaan presteren in de play offs. Ploeg is inventief gebleken en Julian Edelman is de laatste weken niet te stoppen. Of dat het recept is voor succes? We zullen het moeten afwachten.

Baltimore Ravens v Cincinnati Bengals

6. (7) Cincinnati Bengals (11-5): Andy Dalton is een held. Op de eerste actie van de wedstrijd een interceptie gooien en dan alsnog 2 TD’s gooien en een sterke wedstrijd spelen. Een goede D helpt natuurlijk ook.
7. (6) New Orleans Saints (11-5): De NFC is zo sterk dat zelfs ploegen die lager in deze ranking staan (Philly en GB) thuisvoordeel hebben. Brees en zijn mannen zullen het dus moeten doen buiten de Superdome.
8. (8) Arizona Cardinals (10-6): Een geweldig seizoen levert helaas geen play off plaats op.
9. (9) Kansas City Chiefs (11-5): Met een veredeld B team bijna de overwinning pakken op de Chargers geeft de burger moed voor de play offs. Volgende week eerst maar revanche nemen op de Colts voor het pak slaag van twee weken geleden.
10. (10) Indianapolis Colts (11-5): Wisselvallige ploeg in een slechte divisie. Zondag wachten de Chiefs en die zijn uit op de scalp van de Colts.
11. (11) Philadelphia Eagles (10-6): Win is In. Ploeg speelde degelijk en een interceptie laat in het vierde kwart zorgde voor een jubelstemming in Philadelphia.

Green Bay Packers v Chicago Bears

12. (16) Green Bay Packers (8-7-1): Rodgers is back! Wat een verschil kan een speler maken. Ploeg speelde goed en met enig geluk wisten ze de overwinning binnen te halen. Zondag thuis tegen de 49-ers kunnen ze een rekening vereffenen voor het verlies in week 1.
13. (15) San Diego Chargers (9-7): Lucky bastards! Hadden een missed FG, die opnieuw genomen had moeten worden vanwege een gemiste penalty, van een uitgedunde Chiefs nodig om OT te halen. Daarin stelden ze de play offs veilig. Chapeau!
14. (12) Chicago Bears (8-8): Ploeg verdiende meer. Paar calls van de referee waren in het nadeel van de Bears. Volgend jaar maar werken aan de rush defense, die was niet om aan te zien.
15. (13) Baltimore Ravens (8-8): Wederom de kampioenen van het jaar ervoor niet in de play offs. Een jaar om snel te vergeten. Het seizoen 2014 is al begonnen in Baltimore.
16. (14) Miami Dolphins (8-8): Als je zo speelt als Miami verdien je het ook niet om de play offs te halen.
17. (17) St. Louis Rams (7-9): Het was ook een te grote opgave in de laatste wedstrijd: winnen in Seattle. Ploeg kan zich nu richten op een mooie draft met als Bonus de tweede (en dertiende) positie en kans op Jadeveon Clowney.
18. (18) Dallas Cowboys (8-8): Voor het derde jaar op rij verliezen in de laatste wedstrijd van het jaar en de play offs missen. Jerry Jones zal niet blij zijn.
19. (19) Pittsburgh Steelers (8-8): 0-4 starten en verzuchten dat je de slechtste ploeg in de NFL bent lijkt een eeuwigheid geleden. Ploeg kwam uiteindelijk een FG van de Chiefs tekort voor een plekje bij de beste 12 ploegen.

New York Jets v Miami Dolphins

20. (23) New York Jets (8-8): Rex mag blijven. Ben benieuwd welke QB nog meer.
21. (21) Tennessee Titans (7-9): Op naar de draft. Ploeg heeft een paar puzzelstukjes nodig om in de matige AFC South mee te tellen.
22. (22) New York Giants (7-9): Een goede tweede helft van het seizoen maakt de winst verlies balans enigszins dragelijk.
23. (20) Detroit Lions (7-9): Hoe een goed jaar in mineur kan eindigen. Vier weken geleden nog 7-5 en alles in eigen hand en dan geen wedstrijd meer winnen. Ploeg is hard gevallen. Bye bye Jim Schwartz.
24. (24) Atlanta Falcons (4-12): Met een beetje meer geluk hadden de Falcons een prima jaar gedraaid. De laatste weken kunnen als hoopgevend worden beschouwd, echter zonder zichtbaar resultaat.
25. (26) Minnesota Vikings (5-10-1): Weer winnen de Vikings zonder Peterson. Nu in de laatste wedstrijd in het Metrodome. Was niet genoeg voor Leslie Frazier om zijn baan te behouden.
26. (25) Buffalo Bills (6-10): Lesje NFL in de regen voor de rookie coach die gedoceerd werd door Bill Belichick.
27. (27) Cleveland Browns (4-12): Het eerste ontslag viel in Cleveland. Rob Chudzinski kan na een jaar al weer zijn biezen pakken. Vorig jaar nog de hemel in geprezen, nu al in de spreekwoordelijk hel beland. Het leven van een NFL coach gaat niet over rozen.
28. (28) Jacksonville Jaguars (4-12): De derde keuze in de draft kan voor een impact speler zorgen. Heeft de ploeg ook hard nodig.
29. (29) Tampa Bay Buccaneers (4-12): In de Superdome winnen is weinig ploegen gegeven. Zeker Tampa Bay in deze vorm niet. Wie weet volgend jaar? Maar dan met en nieuwe coach.
30. (30) Oakland Raiders (4-12): In Oakland zijn ze blij dat het seizoen voorbij is. Uithuilen en vanaf nul beginnen luidt het advies.

Washington Redskins v New York Giants

31. (31) Washington Redskins (3-13): Het wordt er niet makkelijker op voor de Redskins. Geen eerste ronde draftkeuze en geen Shanahan aan het roer. Al kan dat laatste ook als iets positiefs worden gezien.
32. (32) Houston Texans (2-14): Ze kunnen zich opmaken voor een nieuwe coaching staff (Bill O’Brien van Penn State wordt genoemd) en een No 1 in de draft. Gecombineerd met gezonde spelers moet 2014 er beter uit kunnen zien voor de Texans.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen