NFL Power Rankings: Week 16 – Seahawks in topvorm

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

NFL Power Rankings Week 16

NFL Power Rankings Week 161. (1) Denver Broncos (12-3): De Broncos wonnen zondag voor de tiende keer op rij en stomen rustig door richting postseason. Bij winst op de Chiefs en verlies van de Texans tegen de Colts kan Denver komend weekend zelfs home field advantage veiligstellen voor de play-offs.

2. (5) Atlanta Falcons (13-2): De Falcons hebben vlak voor het begin van het postseason de juiste vorm te pakken. Vooral Matt Ryan is duidelijk in topvorm met 48-60 voor 549 yards, zeven touchdowns en nul interceptions in de laatste twee weken.

NFL Power Rankings Week 163. (7) Seattle Seahawks (10-5): Geen enkele ploeg is de laatste weken zo goed in vorm als de Seattle Seahawks. Seattle scoorde in de laatste drie duels gemiddeld vijftig punten. In de play-offs mogen de Seahawks laten zien dat ze ook on the road een topploeg zijn.

4. (6) Green Bay Packers (11-4): De Packers wonnen stiekem ook al negen duels op rij en zien wellicht komende zondag wide receiver Jordy Nelson en safety Charles Woodson weer terugkeren van blessures. Er zal geen ploeg zijn die Green Bay graag tegenkomt in het postseason.

5. (4) New England Patriots (11-4): De vorm lijkt bij de Patriots de afgelopen twee duels wat minder aanwezig , maar New England blijft toch bij de favorieten behoren voor een trip naar de Super Bowl. Iedere NFL fan zal uiteraard blijven hopen op een Manning-Brady clash in de AFC Championship Game.

6. (2) San Francisco 49ers (10-4-1): Na de belangrijke winst op de Patriots van vorige week ziet de wereld er een week later ineens heel anders uit voor de 49ers. Niet alleen werd er dik verloren van de Seahawks, receiver Mario Manningham is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en ook het deelnemen van defensive lineman Justin Smith aan de play-offs is onzeker door een blessure.

7. (3) Houston Texans (13-2): De Texans zijn de laatste tijd erg kwetsbaar. Houston kan bij winst op de Colts komende zondag weliswaar alsnog home field advantage veilig stellen, maar de Vikings lieten afgelopen zondag al zien dat de Texans ook thuis bepaald niet onoverwinnelijk zijn.

8. (8) Washington Redskins (9-6): Onder leiding van Robert Griffin won Washington voor het eerst sinds 1996 zes duels op rij. Bij winst komende zondag is de eerste divisietitel sinds 1999 een feit.

9. (9) Indianapolis Colts (10-5): Voor de tiende keer in de laatste elf NFL-seizoenen bereikten de Colts de play-offs. Dit jaar was dat natuurlijk wel een veel grotere verrassing dan het tijdens het Peyton Manning tijdperk was.

10. (10) Baltimore Ravens (10-5): Zou de terugkeer van Ray Lewis de Ravens genoeg inspiratie geven om iets klaar te maken in de play-offs?

11. (11) Minnesota Vikings (9-6): In Houston lieten de Vikings zien toch niet volledig van Adrian Peterson afhankelijk te zijn. Een goed teken voor een verrassend sterk Minnesota team dat komende zondag thuis tegen de Packers speelt voor een plaats in het postseason.

12. (13) Cincinnati Bengals (9-6): De defense van de Bengals stond in de laatste zeven duels gemiddeld net iets meer dan elf punten toe. Met die sterke defense en een explosieve offense is Cincinnati ook in het postseason een gevaarlijke opponent voor elk team.

13. (15) Chicago Bears (9-6): Chicago heeft nog een kans om de play-offs te bereiken, maar heeft dat niet meer in eigen hand. De Bears moeten zondag zelf winnen van de Lions en hopen dat hun grote rivaal uit Green Bay wint van de Vikings.

14. (14) Dallas Cowboys (8-7): Net als vorig seizoen spelen de Cowboys op de laatste dag van het seizoen voor een play-off berth. Het is te hopen voor Dallas dat het dit jaar wel goed gaat.

15. (17) New Orleans Saints (7-8): Na alles wat er dit jaar is gebeurd in New Orleans is een thuisoverwinning op de Panthers genoeg voor de Saints om het seizoen toch nog af te sluiten met een .500 record.

16. (12) New York Giants (8-7): Er moet veel gebeuren, maar de Giants hebben ondanks twee nederlagen op rij nog steeds een kans op een wild card. Maar een lange play-off run lijkt gezien de vorm van New York dit seizoen toch echt uitgesloten.

17. (18) St. Louis Rams (7-7-1): De Rams hebben nog een kans om het seizoen af te sluiten met een winning record. Winnen op bezoek bij Seattle is dit seizoen echter nog geen enkel team gelukt.

18. (16) Pittsburgh Steelers (7-8): De Steelers missen na vorig jaar ook dit jaar de play-offs en zullen toch eens moeten nadenken over verjonging.

19. (19) Miami Dolphins (7-8): Ondanks winst op de Bills verschijnen de Dolphins ook dit jaar niet in het postseason. Met een paar goede versterkingen daar volgend jaar wel eens verandering in komen.

20. (21) Carolina Panthers (6-9): Na een 1-6 start hebben de Panthers in de tweede helft van het seizoen vrij redelijk gepresteerd. Of het genoeg was voor Ron Rivera om zijn baan te behouden zal in het offseason moeten blijken.

21. (25) San Diego Chargers (6-9): Met winst op de Raiders kunnen de Chargers hun seizoen toch nog met een enigszins positieve noot afsluiten. In het offseason zal er echter veel gaan veranderen in San Diego.

22. (20) Tampa Bay Buccaneers (6-9): Josh Freeman gooide in de laatste twee weken maar liefst acht interceptions en de Buccanneers verloren al vijf duels op rij. Tampa Bay zal volgend jaar de stijgende lijn die ze eerder dit seizoen te pakken hadden weer willen voortzetten.

23. (22) Cleveland Browns (5-10): Na drie overwinning op rij verloren de Browns van achtereenvolgens de Redskins en de Broncos. Met winst op de Steelers zou Cleveland het seizoen toch nog op positieve wijze kunnen afsluiten.

24. (24) New York Jets (6-9): Greg McElroy kreeg de kans als quarterback, maar zal daar mede dankzij een offensive line die zo lek als een zeef is niet met al teveel genoegen op terugkijken. McElroy werd elf keer gesacked in zijn debuut als starter in de NFL.

25. (23) Tennessee Titans (5-10): Bud Adams zag zijn Titans weer kansloos verliezen en zal voor het volgend seizoen de nodige veranderingen in petto hebben.

26. (26) Buffalo Bills (5-10): Voor het vierde opeenvolgende seizoen is Buffalo er in geslaagd om tenminste tien keer te verliezen. Niet bepaald iets om trots op te zijn.

27. (27) Arizona Cardinals (5-10): Ook Brian Hoyer bleek niet het antwoord voor het quarterback probleem in Arizona. Het is in ieder geval niet moeilijk voor de Cardinals om uit te vogelen op welke positie ze volgend jaar versterking nodig hebben.

28. (28) Detroit Lions (4-11): Van 4-4 naar 4-11, de Lions zijn de grootste teleurstelling van dit seizoen.

29. (29) Philadelphia Eagles (4-11): Doordat Nick Foles zijn hand brak krijgt Michael Vick komende zondag weer de kans als quarterback. Het kon wel eens de laatste kans zijn voor Vick om ook volgend jaar in Philadelphia te mogen blijven.

30. (30) Oakland Raiders (4-11): Oakland wist ook tegen de Panthers geen touchdown te scoren, maar wat wil je ook met Matt Leinart als quarterback.

31. (31) Jacksonville Jaguars (2-13): De dertien nederlagen die de Jaguars dit seizoen leden zijn een franchise-record.

32. (32) Kansas City Chiefs (2-13): Nog één nederlaag en de number one draft pick is binnen voor de Chiefs.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen