NFL Power Rankings – Week 16

Door

Arizona Cardinals v Seattle Seahawks

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Seattle Seahawks (12-3): Dag mooie serie thuisoverwinningen, dag thuisvoordeel tijdens de gehele play offs. Dag zelfvertrouwen? Dat laatste zal niet zo snel verdwijnen al kan St Louis daar zondag wel voor zorgen.
2. (2) Denver Broncos (12-3): Individuele records zijn mooi. Een Super Bowl overwinning mooier. Manning en zijn mannen blijven een van de favorieten in de AFC.
3. (3) San Francisco 49’ers (11-4): Some Candlestick Magic. Laatste wedstrijd in dit legendarische stadion levert een spectaculaire overwinning op voor de thuisploeg.

New Orleans Saints v Carolina Panthers

4. (5) Carolina Panthers (11-4): De hele wedstrijd gedomineerd worden door de Saints en dan in de laatste minuten de overwinning pakken. In een woord: wow! Ploeg verzekerde zich en passant voor de play offs.
5. (7) New England Patriots (11-4): Vorige week nog onderuit in Miami deze week een geweldige wedstrijd in Baltimore. AFC East titel is in de pocket.
6. (6) New Orleans Saints (10-5): Na de TD van Graham in het vierde kwart zag je de frustratie eraf druipen. Als je aanval driekwart van de wedstrijd op het veld staat en maar 13 punten weet te produceren is dat ook wel begrijpelijk. Gelukkig spelen ze komende zondag thuis tegen de Bucs, dus de play offs zullen ze wel halen.
7. (8) Cincinnati Bengals (10-5): Top wedstrijd van de Bengals. Daar waar vorige week alles mis ging leek die prestatie ver weg. In deze vorm kunnen de Bengals ver komen in de AFC.

Arizona Cardinals v Seattle Seahawks

8. (9) Arizona Cardinals (10-5): Waar ik in het begin van het seizoen zeer sceptisch was over de Cardinals zo onder de indruk ben ik over de afgelopen maanden. Met als ultieme bewijs een overwinning op en in Seattle. Waarschijnlijk worden ze de beste ploeg die de play offs NIET gaat halen.
9. (4) Kansas City Chiefs (11-4): In wat een preview van de play offs zou kunnen zijn kregen de mannen uit Kansas City klop van de Colts. Slechte generale?
10. (10) Indianapolis Colts (10-5): Is de ploeg dan op tijd wakker voor de play offs? We zullen het de komende weken leren. Al heb ik weinig vertrouwen in een succesvolle afloop voor ze.

Chicago Bears v Philadelphia Eagles

11. (13) Philadelphia Eagles (9-6): Indrukwekkende overwinning op Chicago. Volgende week de mooie wedstrijd tegen de Cowboys voor de NFC North titel.
12. (11) Chicago Bears (8-7): Wat een pak slaag kregen de Bears van de Eagles. Zondag het mooie vooruitzicht op een wedstrijd thuis tegen de Packers voor de divisietitel.
13. (12) Baltimore Ravens (8-7): Kans op de laatste play off plaats in de AFC wordt erg lastig. Ploeg moet winnen van Cincy en Miami moet verliezen. Als ze spelen zoals ze dat deden tegen de Pats dan hebben ze in de play offs niets te zoeken.
14. (14) Miami Dolphins (8-7): Afgetekend verliezen van de Bills en nog steeds kans maken op de play offs. Het kan raar lopen in de AFC. Zondag de Jets aan de zegekar binden en Miami kan zich opmaken voor de play offs.
15. (15) San Diego Chargers (8-7): Iedereen wint tegenwoordig van Oakland, dus de Chargers ook.
16. (17) Green Bay Packers (7-7-1): Volgende week dan maar de play offs veilig stellen in Chicago. Zou een prestatie van jewelste zijn!

Tampa Bay Buccaneers v St Louis Rams

17. (18) St. Louis Rams (7-8): Jeff Fisher zal niet de coach van het jaar worden maar wat hij weet klaar te spelen met zijn ploeg is super. Dit jaar zullen ze met enig geluk op 8-8 kunnen uitkomen. Volgend jaar wordt een stuk interessanter.
18. (19) Dallas Cowboys (8-7): No more Romo. Net nu er een alles of niets wedstrijd gespeeld moet worden verliezen de Cowboys hun difference maker. Romo zit in een lose-lose situatie. Er lijkt hem niets bespaard te blijven in zijn carriere.
19. (20) Pittsburgh Steelers (7-8): Altijd lekker de rol van spoiler. Ploeg spelt de laatste weken op het niveau dat we gewend zijn van ze. Met een mooie overwinning op Green Bay als gevolg.
20. (16) Detroit Lions (7-8): Coach Jim Schwartz blijkt verbaasd te zijn over het boe-geroep van de Lions fans? Ik zou me meer zorgen maken over het gejuich na zijn ontslag als ik hem was.
21. (21) Tennessee Titans (6-9): Ploeg speelt uit beter dan thuis. Solide wedstrijd met een overwinning als gevolg.

New York Giants v Detroit Lions

22. (22) New York Giants (6-9): Met een extra speler in de ploeg die Stafford heet is het nog steeds moeilijk winnen. In OT lukte het dan eindelijk om de Lions te verslaan.
23. (23) New York Jets (7-8): Het was de wedstrijd van Geno Smith. Dit keer in positieve zin. Twee TD’s gooien en eentje met je benen scoren. Verzacht enigszins het slechte rookie jaar van hem.
24. (24) Atlanta Falcons (4-11): Het is niet het jaar van de Falcons. Ook nu weer knullig verliezen. Al was de opgave deze week wel extra moeilijk tegen een 49-ers ploeg die niet wilde verliezen.
25. (26) Buffalo Bills (6-9): Dan Carpenter had een heerlijk middagje. Vier FG’s en een 19-0 overwinning als gevolg.
26. (25) Minnesota Vikings (4-10-1): Adrian Peterson is terug en zo ook het verliezen. Hoop voor de Vikings dat daar geen causaal verband tussen zit.
27. (27) Cleveland Browns (4-11): Josh Gordon kan het niet alleen al is hij al weken de beste speler in de NFL. Zonder supporting cast ben je nergens. Zal hij nog steeds op de nominatie staan om getrade te worden?
28. (28) Jacksonville Jaguars (4-11): Ploeg speelt thuis slecht met een score van 1-7. Dan is het niet verwonderlijk dat je verliest van de Titans.
29. (29) Tampa Bay Buccaneers (4-11): Ze kunnen het jaar afsluiten met de groots mogelijk knal. Winnen in New Orleans. Of ze dat gegeven is? Zondag weten we het antwoord.
30. (30) Oakland Raiders (4-11): Een frisse wind door de ploeg op alle fronten lijkt de enige optie na een teleurstellend jaar.
31. (31) Washington Redskins (3-12): Close but no cigar. Bijna hadden ze gewonnen van America’s Team. Romo dacht daar alleen anders over. Klaar maken voor de draft lijkt de beste optie.
32. (32) Houston Texans (2-13): De eerste keuze in de draft kan ze bijna niet meer ontglippen. Maar of een speler de ploeg kan redden…

Merry X-mas everybody!

Cleveland Browns v New England Patriots

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen