NFL Power Rankings: Week 15 – Broncos nemen eerste plek over

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

NFL Power Rankings Week 14

NFL Power Rankings Week 151. (2) Denver Broncos (11-3): De Broncos wonnen hun laatste negen duels en met de Browns en de Chiefs nog op het programma is er alle aanleiding om te verwachten dat die reeks kan worden voortgezet. Denver is echt een ploeg om rekening mee te houden voor wat betreft een Super Bowl ticket.

2. (4) San Francisco 49ers (10-3-1): Met Colin Kaepernick aan het roer zijn de 49ers nog gevaarlijker dan ze al waren. Vraag dat maar aan de Patriots.

NFL Power Rankings Week 153. (3) Houston Texans (12-2): De divisietitel is binnen voor de Texans, maar home-field advantage zou erg belangrijk kunnen zijn voor Houston in de play-offs. Om dat te bereiken zal de ploeg komend weekend een manier moeten vinden om Adrian Peterson te stoppen.

4. (1) New England Patriots (10-4): Het kan snel gaan in de NFL. Waren de Patriots door de overwinning op de Texans vorige week nog de grote favoriet, na het duel tegen de 49ers staan zij weer met beide benen op de grond.

5. (5) Atlanta Falcons (12-2): De ontmanteling van de Giants zal een enorme opsteker zijn voor de Falcons. Atlanta kan dus wel degelijk ook tegen de betere tegenstanders een prestatie neerzetten. In de play-offs zullen de Falcons dat echter wel opnieuw moeten bewijzen.

6. (6) Green Bay Packers (10-4): Het duel met de Bears werd in het voordeel van Green Bay beslist, dat daardoor zeker is van divisiewinst in de NFC North. Het is nu voor de Packers zaak om alle geblesseerde spelers zo fit mogelijk proberen te krijgen om een zo lang mogelijk postseason te beleven.

7. (10) Seattle Seahawks (9-5): Twee keer op rij vijftig punten of meer scoren is indrukwekkend, zeker voor een ploeg die in het begin van het seizoen toch echt moeite had om punten op het bord te krijgen. Als Seattle deze week ook tegen de 49ers thuis ongeslagen blijft is zelfs een divisietitel nog mogelijk.

8. (12) Washington Redskins (8-6): Ook met Kirk Cousins als quarterback blijven de Redskins gewoon winnen. Door een vijfde overwinning op rij staat Washington nu eerste in de NFC East en heeft het alles in eigen hand wat betreft plaatsing voor de play-offs.

9. (9) Indianapolis Colts (9-5): De divisietitel bleek nog te hoog gegrepen voor de Colts, maar met een overwinning op de Chiefs kan deze week wel een play-off plek veilig worden gesteld.

10. (8) Baltimore Ravens (9-5): Ondanks een nieuwe offensive coordinator wisten de Ravens een derde nederlaag op rij niet te voorkomen. Vecht Joe Flacco voor zijn baan in de laatste twee duels van dit seizoen?

11. (13) Minnesota Vikings (8-6): De plannen voor een standbeeld van Adrian Peterson zullen wel vast klaarliggen in Minnesota. Als de Vikings de play-offs bereiken dan is er maar één man die daar verantwoordelijk voor is.

12. (7) New York Giants (8-6): Normaal gesproken staan de Giants er als het er echt omgaat. Niet afgelopen zondag. New York moet nu echt gaan oppassen dat het de play-offs niet gaat missen.

13. (16) Cincinnati Bengals (8-6): De Bengals wonnen vijf van hun laatste zes duels en dankzij de vormdip van de Ravens en de Steelers heeft Cincinnati alle kans om er met de titel vandoor te gaan in de AFC North.

14. (14) Dallas Cowboys (8-6): Ook de Cowboys zijn de laatste weken goed bezig, drie van de laatste vier duels werden winnend afgesloten. Nog twee keer winst en de play-offs lonken.

15. (11) Chicago Bears (8-6): De losing streak van de Bears is inmiddels de grens van drie duels gepasseerd en ook Chicago moet serieus gaan oppassen dat de play-offs niet worden gemist.

16. (15) Pittsburgh Steelers (7-7): Pittsburgh verloor vier van de laatste vijf en zal deze week thuis tegen de Bengals strijden voor de laatste kans op een plaats in het postseason.

17. (24) New Orleans Saints (6-8): Het siert de Saints dat ze elke week toch weer voluit gaan, ondanks het feit dat hun seizoen eigenlijk al mislukt is. De manier waarop de Buccaneers met 41-0 vernederd werden geeft aan dat het met de mentaliteit wel goed zit in New Orleans.

18. (18) St. Louis Rams (6-7-1): Het is vallen en opstaan voor de Rams, en dan vooral in duels met teams van buiten de NFC West. Na drie overwinningen op rij verloren St. Louis weer in een duel waarin de defense compleet werd overlopen door Adrian Peterson.

19. (22) Miami Dolphins (6-8): Miami heeft in theorie nog een kans om de play-offs te halen, maar die kans is wel heel klein. Hoe het seizoen ook eindigt voor de Dolphins, toekomstperspectief is er voldoende.

20. (17) Tampa Bay Buccaneers (6-8): Datzelfde kan ook gezegd worden voor de Buccaneers, hoewel het spel van Josh Freeman de laatste weken wel redden voor enige zorg is.

21. (26) Carolina Panthers (5-9): De Panthers wonnen drie van de laatste vier duels en hebben nog de kans om hun 6-10 record van vorig seizoen te evenaren. Toch zal er op meer vooruitgang zijn gehoopt in Carolina.

22. (19) Cleveland Browns (5-9): Ook de Browns hebben voldoende reden tot hoop voor de toekomst. Dan is het echter wel zaak voor Brandon Weeden om zuiniger op de bal te worden, anders zou zijn periode als Browns quarterback weleens van korte duur kunnen zijn.

23. (28) Tennessee Titans (5-9): De toekomst van Jake Locker in Tennessee is ook allerminst zeker, net als die van Chris Johnson en zijn megacontract. Eigenaar Bud Adams kon na dit teleurstellende seizoen weleens voor aardig wat veranderingen gaan zorgen bij zijn Titans.

24. (20) New York Jets (6-8): Het is dan toch eindelijk zover, Mark Sanchez is niet langer de startende quarterback van de New York Jets. Zijn vervanger? Greg McElroy.

25. (21) San Diego Chargers (5-9): In San Diego zijn waarschijnlijk ook de nodig veranderingen op komst. Norv Turner is dan vermoedelijk als eerste aan de beurt.

26. (23) Buffalo Bills (5-9): De defense van de Bills gaf weer eens niet thuis en zag lijdzaam toe hoe Russell Wilson en de Seahawks vijftig punten scoorden. Buffalo werd daardoor het eerste team sinds de Jets van 1986 dat tenminste 45 punten tegen kreeg in vier achtereenvolgende duels.

27. (32) Arizona Cardinals (5-9): Misschien waren we iets te hard voor de Cardinals vorige week. In een duel waarin de turnover battle eindelijk eens in het voordeel van Arizona werd beslist werden de Lions opvallende gemakkelijk opzij gezet.

28. (25) Detroit Lions (4-10): De enige die er nog echt zin in lijkt te hebben bij de Lions is Calvin Johnson. Hij is gelijk ook de enige die nog echt iets heeft om voor te spelen, het all-time record voor receiving yards in één seizoen.

29. (27) Philadelphia Eagles (4-10): De Eagles spelen hun laatste twee duels tegen de Redskins en de Giants en hebben dus de kans om mede te bepalen wie de NFC East gaat winnen. Wellicht dat ze volgend jaar zelf weer kunnen meestrijden om de divisietitel.

30. (29) Oakland Raiders (4-10): Dankzij vijf field goals van Sebastian Janikowski wonnen de Raiders eindelijk weer eens. Dat Oakland zelfs tegen de Chiefs geen enkele touchdown wist te scoren zegt echter wel genoeg.

31. (30) Jacksonville Jaguars (2-12): Jacksonville is nog de enige bedreiging voor de Chiefs als het gaat om wie de eerste keuze krijgt in de draft. Deze week kunnen de Jaguars tegen de Patriots weer een stap dichterbij komen.

32. (31) Kansas City Chiefs (2-12): Drie teams wisten de afgelopen NFL-week niet tot scoren te komen. Dat de Chiefs één van die drie waren mag geen verrassing zijn.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen