NFL Power Rankings: Week 12 – Giants nog steeds een elite team

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

 

1. (1) Houston Texans (10-1): De Texans kunnen de laatste vijf weken van het seizoen gebruiken om zich voor te bereiden op de play-offs. Wat dat betreft staat er in week 14 nog een goede test op het programma. Houston neemt het dan namelijk in New England op tegen de Patriots.

2. (2) Atlanta Falcons (10-1): Een nipte overwinning, maar wel weer een overwinning voor de Falcons. De vraag is, kunnen ze dat ook in de play-offs volhouden?

3. (3) San Francisco 49ers (8-2-1): Jim Harbaugh bevindt zich in een luxepositie. Hij heeft twee quarterbacks tot zijn beschikking die beide goed genoeg zijn om te starten en kan ook nog eens bouwen op een fenomenale defense.

4. (6) New England Patriots (8-3): De Patriots hebben nu vijf duels op rij gewonnen en scoorden tijdens die reeks gemiddeld 43,8 punten per duel.

5. (4) Baltimore Ravens (9-2): Komende zondag staat het thuisduel tegen de Steelers op het programma. Met winst kan een divisietitel de Ravens eigenlijk niet meer ontgaan.

6. (7) Denver Broncos (8-3): Onder leiding van Peyton Manning gaan de Broncos rustig door met winnen. Denver wordt een gevaarlijke outsider in de play-offs.

7. (11) New York Giants (7-4): Over gevaarlijke outsiders gesproken. De ‘defending champs’ lieten, na de ontmanteling van de 49ers in week 6, ook afgelopen zondag tegen de Packers zien dat ze nog steeds tot de elite behoren in de NFL.

8. (8) Chicago Bears (8-3): Jay Cutler is weer terug en dat scheelt een stuk voor de Bears. Ook het verlies van de Packers tegen de Giants bracht Chicago weer een stukje dichter bij de play-offs.

9. (5) Green Bay Packers (7-4): Vorige week leken de Packers nog favoriet voor de divisietitel, maar de problemen die Green Bay heeft met de offensive line kwamen in New York weer duidelijk naar voren.

10. (9) Tampa Bay Buccaneers (6-5): De play-off kansen van de Bucs liepen een deuk op door het thuisverlies tegen de Falcons. Met onder andere nog uitduels tegen de Broncos, Saints en Falcons is het resterende programma van Tampa Bay is zeker niet makkelijk, maar voorlopig zijn de play-offs nog steeds een reële mogelijkheid.

11. (16) Indianapolis Colts (7-4): Voor Indianapolis komen de play-offs helemaal dichtbij. Als de Colts hun thuiswedstrijden blijven winnen, is een plek in het postseason zo goed als zeker.

12. (17) Cincinnati Bengals (6-5): Cincinnati won zondag voor de derde keer op rij en mag daar deze week tegen de Chargers vier duels op rij van proberen te maken.

13. (10) Seattle Seahawks (6-5): De laatste keer dat de Seahawks een uitduel wonnen was in week 5 tegen de Panthers. Seattle is nu 1-5 in uitduels.

14. (12) Minnesota Vikings (6-5): Deel één van het moeilijke resterende programma van de Vikings was geen success. Ook deze week wacht een zwaar duel, uit bij de Packers.

15. (13) New Orleans Saints (5-6): Vandaag (donderdag) lijkt de laatste mogelijkheid voor New Orleans om kans te houden op de play-offs. In wat een echte kraker belooft te worden zijn de thuisspelende Falcons de tegenstander voor de Saints.

16. (14) Pittsburgh Steelers (6-5): Voor het eerst in de laatste 46 wedstrijden hebben de Steelers nu twee keer op rij verloren. De kans is groot dat die reeks verlengd wordt naar drie wedstrijden in het uitduel tegen de Ravens.

17. (19) Washington Redskins (5-6): Het is moeilijk te bevatten dat Robert Griffin nog maar een rookie is. Zijn optreden tegen de Cowboys op Thanksgiving liet weer zien hoe volwassen Griffin al is als quarterback.

18. (20) Miami Dolphins (5-6): De tijden zijn veranderd in de NFL. Met 2373 passing yards heeft Ryan Tannehill nu al het Dolphins rookie record overgenomen van legende Dan Marino.

19. (15) Dallas Cowboys (5-6): Jerry Jones bouwde een prachtig nieuw stadion voor zijn Cowboys, maar het leidde tot nu toe niet tot veel successen. Dit seizoen is Dallas 2-3 in thuisduels.

20. (18) Detroit Lions (4-7): Matt Stafford leidt de NFL in passing met 3429 yards en Calvin Johnson is eerste in receiving met 1257 receiving yards. Toch zijn de Lions slechts 4-7 en is het dus een verloren seizoen in Detroit.

21. (25) St. Louis Rams (4-6-1): De Rams zijn nog ongeslagen in de duels met andere NFC West teams (4-0-1). Die statistiek zal voor vertrouwen zorgen in St. Louis in de aanloop naar het thuisduel met de 49ers van komende zondag.

22. (21) San Diego Chargers (4-7): We kunnen kort zijn over de Chargers deze week. Fourth-and-29, “come on man!”

23. (23) Buffalo Bills (4-7): Net als de Seahawks, zijn ook de Bills niet bepaald op hun best in uitduels. Van de laatste veertien uitwedstrijden verloor Buffalo er twaalf.

24. (22) Tennessee Titans (4-7): Het verlies tegen de Jaguars betekende een gemiste kans voor de Titans om nog wat van hun seizoen te maken.

25. (24) New York Jets (4-7): Van de gebruikelijke bravoure is weinig meer te merken in New York, zeker na het foutenfestijn van de Jets tegen de Patriots.

26. (26) Arizona Cardinals (4-7): Weer een slechte dag voor de Cardinals quarterback. Zijn vier interceptions tegen de Rams zullen rookie Ryan Lindley niet veel vertrouwen hebben gegeven.

27. (28) Cleveland Browns (3-8): Dit zijn niet dezelfde hopeloze Browns als altijd. Na een 0-5 start is Cleveland 3-3 in de laatste zes duels.

28. (29) Carolina Panthers (3-8): Het lukte de Panthers tegen de Eagles eindelijk om in het vierde kwart een overwinning over de lijn te slepen. Het resterende programma geeft Carolina de kans om wat momentum op te bouwen met het oog op volgend seizoen.

29. (27) Philadelphia Eagles (3-8): En dat is zeven. De losing streak van de Eagles blijft maar doorgaan.

30. (31) Jacksonville Jaguars (2-9): Het Blaine Gabbert tijdperk lijkt, na weer een goed optreden van Chad Henne, wel voorbij in Jacksonville. Maar ook Henne is geen franchise quarterback.

31. (30) Oakland Raiders (3-8): Wie aan de goede kant zat van de Carson Palmer trade werd zondag pijnlijk duidelijk in Cincinnati. Een hint, het waren niet de Raiders.

32. (32) Kansas City Chiefs (1-10): De ‘number one draft pick’ komt steeds dichterbij voor de Chiefs.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen