NFL Power Ranking – week 13

Door

New Orleans Saints v Seattle Seahawks

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Seattle Seahawks (11-1): Wat een dominante vertoning tegen de Saints. Wie stopt de Seahawks? Als ze thuisvoordeel in de play offs veiligstellen de komende weken wellicht alleen de tegenstander in de Super Bowl.
(2) Denver Broncos (10-2): De kunst afgekeken bij de Pats vorige week hoe je en achterstand ombuigt naar een overwinning. Lekkere wedstrijd van Eric Decker.
(4) New England Patriots (9-3): Met veel pijn en moeite werd de overwinning binnen gehaald. Wederom na een achterstand. Belichick lijkt dit jaar alle juiste beslissingen te nemen.
4. (3) New Orleans Saints (9-3): Ze blijven met Seattle de favoriet in de NFC al moeten ze dan wel beter spelen tegen de Seahawks. Wat een pak slaag.
5. (5) Carolina Panthers (9-3): Ze blijven maar winnen in Carolina. Al was deze tegen Tampa Bay te verwachten je moet het natuurlijk nog steeds doen.
6. (6) Kansas City Chiefs (9-3): Weer verliezen. Weer van de Broncos. Derde verlies op rij doet het zelfvertrouwen van de D geen goed.

Cincinnati Bengals v San Diego Chargers

7. (7) Cincinnati Bengals (8-4): Met A.J. Green in je ploeg heb je altijd kans om te winnen. Solide overwinning op de Chargers. Ploeg blijft in de race voor een play offs plaats.
8. (9) San Francisco 49’ers (8-4): San Francisco was de hele wedstrijd in control. Tegen de sterke verdediging kon de aanval van St Louis geen vuist maken. Lijken in vorm te komen voor de play offs, helemaal met Michael Crabtree weer van de partij.
9. (8) Arizona Cardinals (7-5): Goed spelen en toch verliezen. Dat overkwam Arizona. Ploeg blijft gevaarlijk, al heeft het een killer schedule de laatste vier weken met wedstrijden tegen de Niners en de Seahawks.
10. (10) Indianapolis Colts (8-4): Ploeg met twee gezichten. Zondag hadden ze hun game face weer opgezet. Resultaat: een solide overwinning.
11. (12) Philadelphia Eagles (7-5): Zoals een collega redacteur riep: “Foles for MVP”, lijkt het er verdacht veel op dat Foles het seizoen van de Eagles aan het redden is. Weer een uitstekende wedstrijd tegen de Cardinals met wederom een overwinning. Ploeg is hot.

Green Bay Packers v Detroit Lions

12. (13) Detroit Lions (7-5): De overwinning op Green Bay moet goed gevoeld hebben. Zeker voor QB Stafford zijn eerste overwinning op Thanksgiving. Met een relatief eenvoudige schema hebben ze plaatsing voor de play offs voor het grijpen.
13. (14) Dallas Cowboys (7-5): Het gaat nooit eenvoudig maar de Cowboys winnen meer dan ze verliezen. Ook nu weer tegen Oakland. Staan bovenaan in hun divisie. Jerry Jones zal een blij man zijn.
14. (18) Baltimore Ravens (6-6): Geweldige pot om in te spelen. Nog lekkerder om hem te winnen!
15. (11) Chicago Bears (6-6): Hoe verpruts je je kansen eigenhadig. Verliezen van de Vikings in OT. Als je zo speelt verdien je het ook niet om te winnen.
16. (15) St. Louis Rams (5-7): Hadden geen schijn van kans tegen de 49-ers. Leuke ploeg die met een paar upgrades mee kan spelen met de grote jongens. Hebben de pech dat die in dezelfde divisie spelen.
17. (16) San Diego Chargers (6-6): Zo win je van de Chiefs, zo verlies je van Cincy. Wisselvalligheid ten top in San Diego.

Miami Dolphins v New York Jets

18. (20) Miami Dolphins (6-6): Soms zie je een uitslag en dan denk je: “Huh?”. Zo ook deze week toen de Fins gehakt maakten van de Jets. Wel lekker trouwens dat resultaat!
19. (17) Green Bay Packers (5-6-1): Dat was pijnlijk op Thanksgiving. Wat een veegpartij in Detroit.
20. (21) Pittsburgh Steelers (5-7): Ploeg wint maar verliest veel krediet door de actie van Tomlin.
21. (22) Tennessee Titans (5-7): Ploeg had de overwinning hard nodig op de Colts vorige week wilden ze nog enige kans op de play offs hebben. Close but no cigar. Nu lijkt dat schip de haven verlaten te hebben.
22. (23) New York Giants (5-7): Vijf van de laatste zes wedstrijden winnen geeft de New Yorkers moed. Klein kansje op play offs zelfs. Wie had dat gedacht zeven weken geleden?
23. (19) New York Jets (5-7): Zes punten in twee weken tijd op het scorebord weten te zetten. Au! Ploeg is aanvallend de weg en daarmee ook Smith kwijt.
24. (24) Cleveland Browns (4-8): Hoe kun je je vergissen in een ploeg. Ploeg heeft een paar geweldige spelers maar lijkt maar niet de sprong te kunnen maken naar het volgende niveau. Ze zijn wel klaar voor een mooie draft dankzij o.a. de Richardson trade.
25. (25) Buffalo Bills (4-8): Een lekker begin en een droevig einde voor de mannen uit Buffalo.
26. (26) Oakland Raiders (4-8): Net niet. Te veel wedstrijden dit jaar dat het net niet goed genoeg is. Ploeg heeft potenties genoeg.

Chicago Bears v Minnesota Vikings

27. (29) Minnesota Vikings (3-8-1): Adrian Peterson was fenomenaal. Als hij nou nog goede medespelers zou hebben, dan kon het nog wat worden in Minnesota.
28. (27) Washington Redskins (3-9): RGIII is geen schim van zichzelf. Geen zelfvertrouwen in eigen vermogen en lichaam. Als je ploeg om hem is gebouwd wordt het lastig spelen in de NFL.
29. (30) Jacksonville Jaguars (3-9): Mooie overwinning op Cleveland. Laatste weken loopt het best lekker in Jacksonville. Lijken het net Jaguars.
30. (28) Tampa Bay Buccaneers (3-9): Verliezen tegen dit Carolina is geen schande. Tegen Buffalo is er in theorie meer kans op een overwinning.
31. (31) Atlanta Falcons (3-9): Een overwinning voor Atlanta? Ik noem het verrassend.
32. (32) Houstan Texans (2-10): Kwamen in de buurt van een enorme upset. Uiteindelijk trokken ze voor de tiende keer dit seizoen aan het kortste eind.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen