NFL play-offs breken televisie records

Door

Het eerste play-off weekend in de NFL zorgde naast veel spanning en sensatie ook voor nieuwe records.
Dinsdagavond werd bekend dat de Amerikaanse zender NBC afgelopen zaterdag bijna alle records had verbroken die er te breken vielen. Een overzicht.

De wedstrijd tussen de New York Jets en de Indianapolis Colts was de best bekeken wildcard game ooit die op primetime werd uitgezonden.

De wedstrijd voorafgaande Jets-Colts, die tussen de New Orleans Saints en de Seattle Seahawks brak ook het record voor best bekeken ‘wild card game 1′, het eerste duel van de wild card play-offs.

Het lijstje met records gaat nog door, want het was sinds de Oscars van afgelopen maart het best bekeken programma op de Amerikaanse buis, het beste bekeken primetime programma op de zaterdagavond in 17 jaar en NBC’s grootste kijkcijferkanon sinds 1987.

Afgelopen zaterdag keken gemiddeld 30,6 miljoen mensen naar de twee wild card wedstrijden op zaterdag en ook dat is een record voor het hoogste gemiddelde voor een dubbele wild card wedstrijd.
De Jets-Colts wedstrijd trok 33,4 miljoen kijkers wat ervoor zorgde dat het de best bekeken wild card game ooit was die op primetime werd uitgezonden.

Tenslotte, om het rijtje mooi af te maken had NBC tussen 20.00 uur en 23.00 uur gemiddeld 33 miljoen kijkers en dit betekende dat het de best bekeken zaterdagavond in de geschiedenis van NBC was.

Foto: mywoodworkingdesign.com

Ook leuk om te lezen