NFL Play-off discussie: San Diego Chargers @ Cincinnati Bengals

Door

Gedurende de NFL Play-offs zullen de redacteuren van SportAmerika.nl alle wedstrijd van tevoren uitvoerig behandelen. Jasper Laman, Ewout Versloot, Pieter Brouwers, Merlijn van Dierendonck en Lennart Beishuizen gaan met elkaar in discussie en bereiden iedereen voor op de wedstrijden van de dag.

San Diego Chargers @ Cincinnati Bengals, 19.05, Cincinnati, Ohio

chargersChargers:
Quarterback: Philip Rivers
Coach: Mike McCoy
Record: 8-8
bengalsBengals:
Quarterback: Andy Dalton
Coach: Marvin Lewis
Record: 10-6
Klik op de miniaturen hierboven om direct naar de teampreviews in SportAmerika The Magazine te gaan

Merlijn van Dierendonck:
Dat receiver A.J. Green zondag waarschijnlijk kan spelen, is een grote plus voor de Cincinnati Bengals. De tandem Dalton-Green scoorde 11 van de 54 touchdowns voor de ploeg uit Ohio. De Bengals staan in de NFL op een gedeelde zesde plaats als het gaat om het aantal gescoorde punten (26,9 punten per wedstrijd). De doorslaggevende factor die de zege naar Cincinnati laat gaan, zal de defensie van de Bengals zijn. Na de Seahawks en de Panthers, stonden de Bengals slechts 305 yards per wedstrijd toe. Als de defensie zijn mannetje staat en als Andy Dalton consistenter speelt dan vorige week, zie ik de Bengals wel een ronde verder komen.

Pieter Brouwers:
Sinds 2009 speelden de Philadelphia Eagles hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Saints, de Packers, de Giants en de Ravens. Elk van die teams won dat jaar uiteindelijk de Super Bowl. Dit jaar waren de San Diego Chargers de eerste tegenstander in Philly, dus het is evident dat de Chargers in februari hun opwachting gaan maken in New Meadowlands. Quarterback Philip Rivers zo goed als ongeëvenaard in completion percentages in uitwedstrijden dit seizoen. De Bengals hebben inderdaad een uitstekende verdediging, maar de Chargers versloegen eerder dit seizoen al de Denver Broncos en de Kansas City Chiefs in uitwedstrijden. Dan moeten de Bengals ook te doen zijn.

3 Reacties
 1. Blenderz 7 jaar ago

  Ik vind dit een onaantrekkelijke wedstrijd op papier. Maar iedereen keek gisteren ook uit naar de eagles en de saints. Dus dat zegt niks.
  Chargers hebben een betere flow met Philips dus zeg ik San Diego.

 2. Martijn Verbeek 7 jaar ago

  Ik heb er alle vertrouwen in dat de Chargers voor de upset zorgen in Cincy vanavond. De Chargers hebben haar beste wedstrijden uit gespeeld en dan vooral de wedstrijd tegen Denver die toen ook nog niet hadden verloren. Sowieso is het spel tijdens goede tegenstanders het hele seizoen al beter geweest (5-2 tegen playoff teams) en geloof niet dat Gates opnieuw twee fumbles zal hebben vandaag.

  Chargers 16 Bengals 14

 3. Jeroen H 7 jaar ago

  Go Chargers!! Ik vind Bengals een beetje de FC Twente van de NFL. Grauwe ploeg.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen