NFL: illegal hits gaan schorsingen opleveren

Door

In de jacht om de sport veiliger te maken, heeft de NFL besloten de regels omtrent ‘illegal hits’ aan te scherpen. En het is de footballbond menens, zegt tuchtbaas Ray Anderson. ,,We zullen niet aarzelen over te gaan tot schorsingen.”

In de zomer van kwam de NFL al met tal van nieuwe regels die tot doel hadden om ‘weerloze spelers’ beter te beschermen. De bond deelde soms forse boetes uit, maar daarbij bleef het. Dat gaat nu echter veranderen.

,,We hebben bij deze opnieuw een waarschuwing afgegeven, waardoor spelers, coaches en clubs ervan doordrongen zullen zijn wat we voorstaan. En we zullen daarbij niet aarzelen tot actie over te gaan,” aldus Anderson.

Actie? Anderson: ,,Iedereen is duidelijk gemaakt dat schorsing een sanctie is die we zonder dralen zullen uitvoeren, in het geval van illegal hits op het hoofd, de nek-regio, en op weerloze spelers.”

De league stelde bovendien een lijst op met daarop precies wat onder een ‘weerloze speler’ wordt verstaan:

– Een quarterback op het moment van gooien
– Een receiver die een pass vangt
– Een runner die al gestopt is door tacklers en geen voorwaartse progressie meer boekt
– Een speler die een punt of een kickoff field
– Een kicker of punter tijdens de kick
– Een quarterback op ieder moment na change of possession
– Een receiver die een blind-side block krijgt
– Een speler die al op de grond ligt

De NFL is bovendien nog aan het nadenken om de kickoff-regels te veranderen. De bal opschuiven naar de 35 yard-lijn is een optie, maar ook aan het compleet afschaffen van de kickoff wordt gedacht.

Foto: blog.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen