NFL Free Agency: Bennett blijft in Seattle

Door

Seattle Seahawks Super Bowl XLVIII Media Availability

 • Michael Bennett heeft een nieuw contract getekend bij de Seattle Seahawks en daarmee zal de defensive end vanavond geen unrestricted free agent worden. Het zou volgens de eerste berichten om een vierjarige deal gaan met een waarde van 28,5 miljoen dollar waarvan 16 miljoen gegarandeerd. De Chicago Bears zouden interesse hebben gehad in Bennett en richten hun pijlen nu op Oakland Raiders’ star defensive end Lamarr Houston.
 • De carriere van Julius Peppers in Chicago lijkt voorbij. NFL.com heeft informatie dat de Bears hem willen gebruiken voor een trade. Het salaris van de verdediger zou te zwaar op de begroting drukken. Wanneer er geen deal komt is de kans levensgroot dat Peppers van de loonlijst wordt geschrapt.
 • We blijven even in Chicago, waar nog een grote naam zijn koffers kan gaan pakken. Michael Bush kon de hoge verwachtingen nooit waar maken en moest zijn meerdere erkennen in collega running back Matt Forte. De salarisruimte die nu vrijkomt zal ongetwijfeld volledig worden ingezet op de verdediging.
 • Bijltjesdag treft ook New York Jets’ wide receiver Santonio Holmes. De door blessures geplaagde wide receiver is meer dan tien miljoen dollar aan salarisruimte waard, maar kon daarnaast tijdens de wedstrijden waarin hij wel fit was afgelopen seizoen te weinig zijn stempel drukken op de aanval.
 • Chris Kuper kondigde zijn afscheid aan. De guard speelde acht jaar voor de Denver Broncos en werd in 2006 tijdens de vijfde ronde van de draft gekozen. Zijn carriere werd gekenmerkt door ups & downs, mede ingegeven door enkele pittige blessures. Met de vier miljoen van Kuper hebben de Broncos nu 31 miljoen aan salaris vrij te spenderen.
 • Kicker Jay Feely meldde zelf op twitter dat hij bij de Arizona Cardinals blijft. De inmiddels 37-jarige veteraan speelde voor de Jets, Dolphins, Giants, Falcons en de voorbije vier seizoenen de Cardinals. Hij schopte 30 van de 36 field goal pogingen binnen de palen en zal met zijn nieuwe contract ongetwijfeld wat dollars hebben moeten inleveren.
 • Right guard Chris Snee accepteerde een lager salaris (van zeven naar één miljoen dollar) voor een langer verblijf bij de New York Giants. Hij is de schoonzoon van coach Tom Coughlin. Center David Baas mag ondertussen op zoek naar een nieuw team. Hij kon maar drie wedstrijden spelen in 2013, door een knieblessure.
 • Louis Delmas tekende voor één jaar bij de Miami Dolphins. De vorige maand nog in Detroit gewezen safety gaat in één jaar maximaal 3,5 miljoen dollar verdienen. Cornerback Dimitri Patterson mag juist van de Dolphins zijn geluk op de vrije markt beproeven. Hij kan een fantastische cornerback zijn, maar is zeer blessuregevoelig.
 • De toekomst van Steve Smith in Charlotte is al langer onzeker. Carolina Panthers’ general manager Dave Gettleman wil hem graag traden, maar de kans dat dit lukt met een 34-jarige wide receiver lijkt niet groot. Smith speelt nu dertien jaar voor Carolina en scoorde 67 touchdowns. De Panthers lijken overigens niet ruim in hun receivers te zitten.
 • De San Francisco 49ers zullen afscheid nemen van cornerback Carlos Rogers. Het levert de franchise meer dan zes miljoen dollar aan salarisruimte op. De komende uren zullen de 49ers hun uiterste best doen om kicker Phil Dawson, cornerback Tarell Brown en safety Donte Whitner wel te behouden.
 • De St. Louis Rams nemen zoals verwacht afscheid van guard Harvey Dahl. Hij had de afgelopen twee seizoenen veel te maken met blessures en zou vier miljoen dollar aan salarisruimte kosten. De Rams zetten duidelijk in op verjonging en hebben bovendien op dit moment negen picks in hun handen voor de komende draft.
 • Het wordt nog een spannende dag voor de Cincinnati Bengals. Anthony Collins (offensive tackle) en Michael Johnson (defensive end, voormalig franchise tag) zouden zomaar op de vrije markt kunnen komen. De Bengals zouden deze twee verliezen kunnen lijden, maar zal de fans in Cincinnati even doen slikken.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen