NFL Free Agency – Ravens lopen leeg

Door

De eerste dag van NFL free agency is nog niet ten einde, maar er zijn al een aantal opzienbarende beslissingen genomen door spelers en teams. Hier een overzicht van de meest in het oog springende zaken.

Cincinnati Bengals v Pittsburgh Steelers

Buffalo Bills sturen Ryan Fitzpatrick weg
Ryan Fitzpatrick was de laatste seizoenen niet het toonbeeld van consistentie, maar weinigen hadden aan zien komen dat de Bills hem zouden ‘cutten’. Vanuit financieel oogpunt lijkt het geen onlogische beslissing van de ploeg uit upstate New York. Fitzpatrick had een zesjarig contract ter waarde van 59 miljoen dollar, maar een 22-33 record als starter en zijn wisselvallige optredens de afgelopen seizoenen stonden in geen verhouding tot een dergelijke beloning. De quarterback-class beschikbaar in de draft van dit jaar lijkt echter niet half zo goed te zijn als die van vorig jaar dus het is maar de vraag wie de opvolger van Fitzpatrick zal worden in Buffalo.

Leegloop bij kampioen Baltimore Ravens
Nadat eerder deze week receiver Anquan Boldin al vertrok, verliezen de titelhouders vandaag twee bepalende spelers aan de andere kant van de bal. De veelgeprezen verdediging van de Ravens verloor eerder al icoon Ray Lewis, die met pensioen is, maar op de eerste dag van het nieuwe seizoen raken ze Paul Kruger en Dannell Ellerbe kwijt. Het vertrek van Paul Kruger zal het meest pijn doen. Kruger vertrekt naar divisierivaal Cleveland Browns. Daar zal hij 40 miljoen dollar verdienen in de komende vijf jaar. De Ravens zullen in de draft alle zeilen bij moeten zetten om verdedigend net zo solide voor de dag te komen als de afgelopen seizoenen.

Miami Dolphins zijn de ‘big spenders’
De big spenders van vandaag zijn de Miami Dolphins. Aan beide kanten van de bal werden spijkers met koppen geslagen. Ze herstructureerden het contract van safety Chris Clemons en trokken linebacker Dan Ellerbe van de Baltimore Ravens aan. Ellerbe tekende een vijfjarig contract ter waarde van 35 miljoen dollar. Ook linebacker komt de verdediging versterken. Hij komt over van de Oakland Raiders. Aanvallend gaven de Fins veel geld uit aan de wide receiver Mike Wallace, die tot vandaag onder contract stond bij de Pittsburgh Steelers. Mike Wallace kan de bloemetjes buiten zetten, met zijn handtekening kan hij de komende vijf jaar 65 miljoen dollar verdienen.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Dennis 7 jaar ago

  35 mil. voor Ellerbe are you kiddin’ me. Ze kunnen beter hun best doen hun beste corners binnen boord te houden vorig jaar Davis en nu waarschijnlijk Smith weg.

  • Pieter Brouwers 7 jaar ago

   De Fins hebben ‘money to burn’ qua capspace. Free agency zit vol met CB’s, dus daar zijn ook wel oplossingen voor te vinden. Ze lijken er in Miami wel werk van te maken om in elk geval het tweede team van de AFC East te blijven. En dan dit jaar met een winning record.

   • Dennis 7 jaar ago

    Smith is de beste corner in FA, of je moet een gokje nemen met Grimes die van een blessure komt en Talib lijkt me geen optie.
    Goede secondary is bovendien niet echt noodzakelijk met QB’s als Sanchez en Jackson in je divisie 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen