NFL Free Agency Headlines: 21-26 maart

Door

In tegenstelling tot de eerste week van free agency was de tweede week een stuk rustiger. Nadat centers Scott Wells en Chris Myers al in de eerste week hun handtekening mochten zetten was het in week twee de beurt aan collega’s Jeff Saturday, Matt Birk en Samson Satele. Satele werd enkele dagen geleden nog gearresteerd voor ordeverstoring, maar kreeg van de Colts toch een drie jarig contract van tien miljoen dollar, waarvan vijf gegarandeerd. Saturday, de voormalig Colt koos voor Green Bay en zal daar Wells gaan vervangen. Birk zal bij zijn Baltimore Ravens blijven op een driejarig contract voor 8,5 miljoen dollar. Met maar 2,1 miljoen gegarandeerd is dat een koopje voor het team uit Baltimore.

Na het aantrekken van Peyton Manning begaven ook de Denver Broncos zich eindelijk op de markt. De verdediging werd versterkt met cornerback Tracy Porter die voor één jaar tekende, een deal die gunstig is voor zowel de Broncos als Porter. Tight ends Joel Dreessen en Jacob Tamme werden aangetrokken als extra doelwitten voor quarterback Peyton Manning.

Defensive tackle Broderick Bunkley verkoos een groot contract van de New Orleans Saints boven een terugkeer naar Denver, en moet in New Orleans helpen de run defense te verbeteren. Voor de Broncos was het niet logisch om Bunkley zoveel te betalen, maar zij blijven nu met een groot gat in de defensive line zitten, en defensive tackle zal dan ook een aandachtspunt worden tijdens de komende NFL draft.

Wide receiver Deion Branch verlengde zijn contract bij de New England Patriots, waarmee het totaal aantal receivers van de Patriots op 31 (??) komt. Natuurlijk is dit overdreven, maar het team uit Foxboro lijkt een aardige competitie te creeeren op de desbetreffende positie, en verschillende receivers zullen aan het eind van training camp zeker afvallen. Quarterback Tom Brady vertrouwd Branch echter volledig, en hij lijkt dan ook één van de favorieten om in september voor het team op het veld te staan.

Het aantrekken van Michael Bush door de Chicago Bears geeft het team uit Illinois een troef achter de hand wanneer running back Matt Forte besluit niet op te komen dagen zolang hij geen nieuw contract krijgt. Een vierjarig contract voor 14 miljoen dollar is een gunstige waarde voor de Bears, al lijkt Bush opnieuw genoegen te moeten gaan nemen met een plekje als nummer twee wanneer Forte weer op het veld staat. Ik verwachte eerder dat hij bij de Cincinnati Bengals terecht zou komen, maar dit team trok running back BenJarvus Green-Ellis aan voor drie seizoenen.

Receivers Mario Manningham en Steve Smith tekenden relatief korte deals in de NFC West. Manningham gaat voor twee seizoenen naar San Francisco, terwijl Smith één seizoen bij de St. Louis Rams aan de slag gaat. Smith is blessuregevoelig, maar met een kort contract lopen de Rams weinig risico.

Ook de markt voor linebackers kwam eindelijk op gang. De Detroit Lions wisten linebacker Stephen Tulloch te behouden voor vijf seizoenen. Tulloch is één van de beste linebackers in de NFL en van groot belang voor de verdediging van Detroit. Erin Henderson keert voor één seizoen terug naar de Minnesota Vikings, en de Baltimore Ravens behouden Jameel McClain met een driejarig contract. Curtis Lofton, de beste free agent linebacker, verruilde de Atlanta Falcons voor divisierivaal New Orleans. Dat team wacht af of linebacker Jonathan Vilma geschorst wordt voor zijn rol in BountyGate.

Voor de headlines van 13 maart: Klik hier / 14 maart: Klik hier / 15 maart: Klik hier /16 maart: Klik hier / 17 maart: Klik hier / 18 maart: Klik hier / 19 maart: Klik hier / 20 maart: Klik hier /

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen