NFL Free Agency Headlines: 20 maart

Door

Sinds de ruil van Brandon Marshall is het nogal stil geweest aan het trade-front, maar gisteren stuurden de Houston Texans linebacker DeMeco Ryans voor een draftpick in de 4e ronde en een wissel tussen draftpicks in de derde ronde van de NFL Draft naar de Philadelphia Eagles. Ryans is één van de beste 4-3 linebackers in de NFL, maar moest recent de overstap maken naar de nieuwe 3-4 verdediging van de Texans, en was daarin minder effectief. Daarnaast was zijn contract (met een cap waarde van 5,9 miljoen dollar dit seizoen) een obstakel voor het team, waardoor hem ruilen de beste optie was voor het team. Toch trokken de Philadelphia Eagles in deze trade aan het langste eind. Zij zoeken al een lange tijd naar een goede speler in het midden van hun verdediging, en geven relatief weinig op voor het aantrekken van Ryans.

Quarterback Alex Smith flirtte even met de Miami Dolphins, maar besloot gelukkig dat het gras van de buurman niet altijd groener is. Het contract dat hij tekende bij de San Francisco 49ers voor drie seizoenen heeft een totale waarde van 24 miljoen dollar, wat hetzelfde zou zijn als dat wat de 49ers hem aanboden voor het begin van free agency. Destijds was Alex Smith er van overtuigd dat hij meer verdiende, maar hij lijkt nu toch op die beslissing terug te komen.

Doordat Tennessee Titans eigenaar Bud Adams zijn zinnen zette op quarterback Peyton Manning mistte het team een kans om defensive end Mario Williams aan te trekken. Ondanks dat hebben de Titans toch hun nieuwe pass rusher gevonden. Kameron Wimbley, die enkele dagen geleden op straat werd gezet door de Oakland Raiders, tekent een vijfjarig contract ter waarde van 35 miljoen dollar, waarvan 13,5 miljoen dollar gegarandeerd is.

De markt voor free agent linebackers komt maar langzaam op gang, en het lijkt erop dat teams denken makkelijk een speler op deze positie in te kunnen pluggen, in plaats van het aantrekken van een erg dure free agent. De Detroit Lions hebben echter hun starter Stephen Tulloch weten te behouden. De free agent linebacker zette zijn handtekening onder een vijf jarig contract waarvan de financiële details nog niet bekend zijn. De Lions verdienen complimenten voor het intact houden van het team want volgend seizoen zullen 21 van de 22 starters terugkeren naar de Motor City. Enkel cornerback Eric Wright verliet het team. Hij tekende bij de Tampa Bay Buccaneers.

Tot slot de Jacksonville Jaguars. Het team uit Florida, dat logischerwijs één van de serieuze kandidaten voor de diensten van Tim Tebow lijkt te zijn, trok gisteren cornerback Aaron Ross aan. Het contract, een driejarige deal voor 15,3 miljoen dollar, lijkt aan de hoge kant voor een speler als Ross, die eerder voor de New York Giants speelde.

Voor de headlines van 13 maart: Klik hier / 14 maart: Klik hier / 15 maart: Klik hier /16 maart: Klik hier / 17 maart: Klik hier / 18 maart: Klik hier / 19 maart: Klik hier /

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen