NFL Free Agency Headlines: 18 maart

Door

We beginnen de nieuwe week met een relatief korte editie, aangezien er op zondag weinig spelers hun handtekening mochten zetten onder een kersvers contract, en als quarterback Matt Flynn geen contract had ondertekend dan had deze rubriek wel een dagje over kunnen slaan.

Echter, de Seattle Seahawks werden de winnaar van de Matt Flynn-‘sweepstakes’, en legden de quarterback vast voor drie seizoenen. De deal heeft een basiswaarde van 19 miljoen dollar, die door bonussen tot 26 miljoen dollar kan worden gebracht. Van dit bedrag is tien miljoen dollar gegarandeerd. Dit contract is een logische keus voor beide kanten. Niemand weet of Flynn het in zich heeft om een vaste starter te worden in de NFL. De Seahawks hebben de kans om daar tegen een redelijke prijs achter te komen, en als dat zo blijkt te zijn kan Matt Flynn al over drie jaar op zoek gaan naar het grote geld. Flynn zal de competitie aangaan met quarterback Tarvaris Jackson, die al zes jaar in het systeem van offensive coördinator Darrell Bevell speelt. Hij zal dus flink wat uren moeten besteden aan het bestuderen van de playbook als hij Jackson wil onttronen voor training camp opent.

De grote vraag is nu wat de Miami Dolphins gaan doen aan hun quarterback situatie. Peyton Manning bedankte eerder al voor de eer om de aanval van de Dolphins te leiden, en de Washington Redskins bezitten inmiddels de tweede keus in de draft om Robert Griffin III te draften. Miami zal moeten overwegen om Ryan Tannehill te selecteren, en sprak zondag ook voor meer dan vijf uur met quarterback Alex Smith, die hoopt terug te mogen keren naar de San Francisco 49ers, maar in afwachting van het besluit van Peyton Manning zijn contractsonderhandelingen op de klippen zag lopen.

Safety Reggie Nelson heeft besloten om zijn oude team, de Cincinnati Bengals, trouw te blijven na bij verschillende teams op bezoek te zijn geweest. Nelson speelde het afgelopen seizoen in alle wedstrijden en maakte vier intercepties. De New York Jets waren ook geïnteresseerd in de diensten van Nelson. Zij zullen hun aandacht nu vestigen op safety O.J. Atogwe. Daarnaast tekende cornerback Jason Allen een tweejarige deal ter waarde van 8,2 miljoen dollar bij in Cincinnati. Gezien de problemen in de secondary van de Bengals zou hij zomaar komend seizoen een starter kunnen zijn.

De Washington Redskins legden de blessuregevoelige cornerback Cedric Griffin vast, maar met een eenjarig contract voor 2,5 miljoen dollar lopen ze weinig risico.

Voor de headlines van 13 maart: Klik hier / 14 maart: Klik hier / 15 maart: Klik hier /16 maart: Klik hier / 17 maart: Klik hier /

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen